Teknoloji

AOL müzik uygulaması Winamp’ı gelecek ay kapatıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AOL müzik uygulaması Winamp’ın 20 Ekim 2013 tarihinde kapatılacağını duyurdu. Böylelikle 15 yıl boyunca müzik severlerin en büyük alternatiflerinden biri olan ve özellikle 25-40 yaş arası internet kullanıcılarının hayatında önemli bir yere sahip müzik uygulaması tarihin tozlu sayfalarına kaldırılmış olacak.

winamp-kapaniyor-211113

AOL Winamp’ı 1999 yılında Nullsoft’tan satın almıştı. Birçok kullanıcının MP3 kavramıyla tanışmasına eşlik eden Winamp, bir zamanlar PC’lere yüklenen başlıca yazılımların arasında geliyordu. Ancak son zamanlarda internet üzerinden müzik dinleme servislerinin, aynı zamanda mobil cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte Winamp’ın büyümesi de iyice yavaşladı.

1997’de iki üniversite öğrencisi tarafından çıkarılan Winamp özellikle 2000’li yıllara damgasını vurmuştu. Winamp’ın kapanacak olması birçok kişinin burun direklerini sızlatacaktır.

AOL Winamp’ın web sitesinde konuyla ilgili bir mesaj yayınladı, Winamp camiasını 15 yıl boyunca destekleyenlere teşekkür etti. Şirket uygulamanın neden kapatılacağıyla ilgili net bir neden belirtmedi.

Winamp’ı daha çok MP3 ile tanıdık, ancak bu uygulama birçok ses dosya formatını desteklemesiyle de dikkat çekiyordu. Bunun aynı sıra eklentiler, görsel temalar, grafiksel ses efektleri, çalma listeleri ve medya kütüphanesi gibi özellikleriyle Winamp oldukça kullanışlıydı. 2010 yılında çıkan uygulamasıyla Winamp Android cihazlarında da kullanılabilir hâle gelmişti.

İlgili >> The Next Web, Winamp

[Görsel – Flickr]

İLGİLİ HABERLER