Teknoloji

Microsoft Nepal ile Skype üzerinden iletişimi tamamen ücretsiz hâle getirdi

skype-logo-180315

Nepal’de geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Arama kurtarma sürecinde iletişime destek olmak isteyen Microsoft, Nepal ile Skype üzerinden görüşmeyi tamamen ücretsiz hâle getirdi. Böylelikle dünyanın geri kalanından Nepal’deki sabit ve mobil hatlar, Skype üzerinden herhangi bir ücret alınmadan aranabilecek.

Microsoft’un ücretsiz tarifesi Nepal’den dünyanın geri kalanına yapılacak aramalarda da geçerli olacak. Skype dünyanın en popüler iletişim araçlarından biri olduğu için, Microsoft’un bu çabası daha büyük bir anlam taşıyor. Şirket depremin hemen ardından arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için 1 milyon dolar nakit para bağışlamış, aynı zamanda teknolojik imkanlarını da seferber etmişti.

Depremin ardından Nepal’e yardım elini uzatan tek teknoloji şirketi Microsoft değil. Google da depremin ardından insanların ülkedeki sevdiklerinden haberdar olması için “Person Finder” servisini aktive etmiş, aynı zamanda Google Voice üzerinden Nepal’e yapılacak aramaların ücretini 1 cent’e indirmişti. Facebook “Safety Check” özelliğini devreye sokarken, Apple da Amerikan Kızılhaç’ı ile birlikte bağış kampanyası başlatmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER