Eğlence

Microsoft Minecraft’ın eğitimde kullanılmasını teşvik için bir web sitesi hazırladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

minecraft-010715

Dünyanın en popüler video oyunları arasında yer alan Minecraft’ın hem eğitimciler hem de öğrenciler için son derece kıymetli bir araç olduğu daha önce dile getirilmişti. Açık ve kişiselleştirilebilir yapısı sayesinde Minecraft’ın farklı amaçlar doğrultusunda kullanılabilmesi, oyunu geniş bir yaş kitlesinin gözünde popüler kılıyor.

Minecraft’ın sınırsız düşünceyi ve hayal gücünü teşvik eden dünyasında öğretmenler, öğrencilerine kodlama, ülkeler coğrafyası, modern sanatın yeniden yorumlanması gibi birbirinden çok farklı konuları anlatabiliyor. Minecraft’ın eğitim amaçlı kullanımının artmasını isteyen Microsoft, bu istek doğrultusunda oluşturduğu yeni portalı faaliyete geçirmeye hazırlanıyor.

Microsoft’un yeni portalı, eğitimcilere Minecraft’ta uzmanlaşmalarında yardımcı olmayı amaçlıyor. Eğitimciler bu yeni platform üzerinde Minecraft’ı tartışabilecek ve ders materyallerini paylaşabilecek. Microsoft, Minecraft’ın geliştiricisi Mojang’ı geçtiğimiz eylül ayında 2.5 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

İLGİLİ HABERLER