Teknoloji

LG OLED TV planlarını Samsung’un önüne geçmek amacıyla hızlandırdı

LG, OLED TV’sini vatandaşıyla aynı zamanda, CES 2012’de duyurmuştu. Şirket ilk büyük ekranlı OLED setini daha önce çıkararak Samsung’u geçmeyi planlıyor, işte bu amaç uğruna OLED TV planlarını hızlandırdığı söyleniyor. LG’nin OLED TV’sinin mayısta, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nın öncesinde çıkması bekleniyor.

LG, 55 inç’lik OLED TV’yi duyurduğunda bu setin yıl sonunda satışa çıkacağı tahmininde bulunmuştu. Ancak Samsung’un ortaya çıkan lansman planları LG’nin de elini biraz daha çabuk tutmasına neden olmuşa benziyor. Samsung, geçen hafta açıkladığı OLED planlarında büyük ekranlı OLED TV’sini ağustos sonunda düzenlenecek IFA 2012 fuarında lanse etmeyi planladığını belirtmişti. Ancak kaynaklar şirketin ağustos sonu olarak açıklanan lansmanı olimpiyatların başlayacağı temmuz sonu öncesine çekebileceğini belirtmişti.

Hangisi ürününü önce çıkarırsa çıkarsın, piyasaya çıkacak TV veya TV’lerin fiyatının makul seviyelerde olması beklenmiyor. LG’nin cihazının yurtdışı satış fiyatının 8 bin dolar seviyesinde olacağı tahmin ediliyor. Samsung’un 55 inç’lik OLED TV’sinin fiyatı konusundaysa bir ipucu verilmiş değil. Ancak kaynaklar Samsung’un modelinin aynı boyutlara sahip bir akıllı TV’nin fiyatının iki katı fiyatında gelebileceği tahmininde bulunuyor.

Parası olanlar için canlı renkler, devasa kontrast oranı ve mükemmel resim kalitesi sunan OLED TV’ler yatırım yapılabilir nitelik taşıyor.

İlgili -DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER