Teknoloji

LG G5 DxOMark testinden 86 puan aldı

lg g5 inceleme

lg g5 dxomarkLG, en yeni amiral gemisi telefonu G5’te, eski amiral gemilerinin aksine, dijital fotoğrafçılık yerine modülerlik üzerine odaklanmıştı. Ancak bu durum modüler akıllı telefonların etkileyici kamera performansı sergileyemeyeceği anlamına gelmiyor. LG G5 DxOMark tarafından gerçekleştirilen kamera testinden 86 puan alarak söz konusu yargıyı doğruluyor.

Hareketsiz fotoğraflarda oldukça güvenilir bir performans sergileyen G5, video kaydı konusunda da “dengeli” bir yeteneğe sahip olmasıyla dikkat çekiyor. LG G5, aldığı 86 puanla genel sıralamada beşinciliğe yerleşmeyi başarıyor. Cihazın kamera konusundaki hüneri, CAM Plus modülünün cazibesini de artırıyor.

Günümüzde akıllı telefon kameralarının büyük kısmı ideal koşullar altında, yani aydınlık dış mekanlarda, iyi bir performans sergiliyor. LG G5 de bu konuda sürüden ayrılmıyor. Pozlama bakımından oldukça dengeli olan akıllı telefon, yüksek kontrastlı sahnelerde bazı sorunlar yaşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G5 İncelemesi

LG G5, düşük ışıklı iç mekanlardaki kamera performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ortam ışığı az olsa bile LG G5 yeterli parlaklığı ve rengi sağlayabiliyor. Ancak bazı fotoğraflarda diğerlerine göre daha fazla detay koruyor ve LG’nin üstün kamera teknolojilerine rağmen titreyen eller sıkıntıya yol açabiliyor.

lg-g5-kamera-fotograflari-29
LG G5 kamerasıyla çekilen bir fotoğraf

LG G5, dış mekanda yapılan video çekimlerinde de detay koruma ve dengeli pozlama konusunda aynı performansı sergiliyor. Otomatik odaklama ise hem iç mekanda hem de dış mekanlarda aynı hızı korumayı başarıyor.

Hareketsiz fotoğraflarda LG G5, HTC 10 ve Galaxy S7 edge gibi 88 puan alıyor. Videoda ise puan 82’ye iniyor. Ortalamada 86 puan alan LG G5 DxOMark testinde HTC 10, Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+ ve Sony Xperia Z5’in arkasına yerleşiyor.

İLGİLİ HABERLER