Teknoloji

LG 55 inç WRGB OLED TV’si için Güney Kore’de ön siparişleri almaya başlıyor

LG, geçen yılın CES’inde tanıttığı 55 inç WRGB OLED televizyon için Güney Kore’de ön sipariş almaya başladığını duyurdu. Diğer ülkelerde bu TV için ön siparişlerin ne zaman alınmaya başlayacağı da önümüzdeki haftalarda her bir ülkeye özel fiyatlarıyla birlikte açıklanacak. Ön sipariş veren Güney Koreli müşteriler için TV’lerin dağıtımı şubat ayında başlayacak.

WRGB OLED TV sadece 4 milimetrelik kalınlığı ve yaklaşık 10 kg. ağırlığıyla dikkat çeken bir ürün. Sonsuz kontrast oranı sunan bu ürün bu sayede ekrana hangi açıdan bakılırsa bakılsın veya odadaki ışık nerede olursa olsun sabit bir kontrast elde etmek mümkün oluyor. Ayrıca LG’nin Four-Color Pixel teknolojisi de sağladığı beyaz renkli alt pikseller sayesinde mükemmel renkler sunuyor.

Büyük bir merakla beklenen 55 inç’lik OLED TV için 3 Ocak itibariyle Güney Kore’de ön siparişleri almaya başlayacak olan LG bu TV’nin fiyatını 11 milyon won, yani 18 bin 394 TL olarak belirledi. LG Başkanı ve CEO’su Havis Kwon konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yeni yılla birlikte bu duyuruyu yapmaktan mutluluk duyduklarını, OLED’in ev eğlencesinde yeni bir çığır açacağını kaydetti. 15 yıl önce yüksek çözünürlüklü TV tanıtıldığında insanların hayran kaldıklarını hatırlatan Kwon kendilerinin ince OLED TV’lerini ilk kez gören müşterilerin şaşkınlıktan konuşamayacağını iddia etti.

Pekiyi LG bu OLED TV’yi Türkiye’de de satışa sunar mı? Yaklaşık 40 bin TL’lik 84 inç Ultra HD TV’sini Türkiye’ye getirmekten çekinmeyen LG’nin OLED TV’yi de getirmesini beklemek yanlış olmaz. Vergiler ve diğer ücretler eklendiğinde TV’nin Türkiye fiyatı büyük ihtimalle 30 bin TL’ye doğru yükselecektir diye tahmin ediyoruz.

İlgili >> LG

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER