Eğlence

Laurene Powell Jobs Aaron Sorkin’in Steve Jobs filmini engellemeye çalışmış

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Laurene-Powell-Jobs-051015

Senaryosunu Aaron Sorkin’in kaleme aldığı, yönetmenliğini ise Danny Boyle’un üstlendiği biyografik Steve Jobs filmi, Apple kurucusunu yakından tanıyanlardan farklı tepkiler görmeye devam ediyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Steve Jobs’un eşi Laurene Powell Jobs, filmin ilk yapımcısı Sony ve şimdiki yapımcısı Universal Pictures nezdinde lobi yaparak filmin çekilmesini engellemeye çalışmış.

Steve Jobs’u Michael Fassbender’in canlandırdığı filmin çıkış noktası ise Walter Isaacson tarafından kaleme alınan Steve Jobs biyografisi. Bu kitap üzerine kurulu filmde üç Apple ürününün çıkışı üstüne odaklanılıyor. The Wall Street Journal’a konuşan yapımcılardan Scott Rudin, Laurene Powell Jobs’un Aaron Sorkin’in senaryosuyla ilgili temasta bulunmayı ısrarla reddettiğini belirtti. Laurene Jobs’un sürekli olarak Isaacson’ın kitabına yönelik hoşnutsuzluğunu paylaştığını söyleyen Rudin, bu nedenle kitaptan hareketle çekilen filmin doğruluğuna Steve Jobs’un eşinin onay vermediğini dile getirdi.

Yapım şirketi Universal Pictures tarafından başkan Donna Langley imzasıyla The Wall Street Journal’a yapılan açıklamadaysa stüdyonun filmden gurur duyduğu belirtildi ve Steve Jobs filminin en üst seviyede dürüstlük ile çekildiğinin altı çizildi. Universal’in Laurene Powell Jobs’a filmi bir tartışma yaratmaması kaydıyla vizyona girmesi öncesinde izletme teklifinde bulunduğu, ancak Jobs’un bu teklifi reddettiği gelen haberler arasında yer alıyor.

Apple CEO’luğunu Steve Jobs’tan devralan Tim Cook, Steve Jobs filmlerini “fırsatçı” olarak tanımlamış, bu sözü üzerine son filmin senaristi Aaron Sorkin’in sert tepkisiyle karşılaşmıştı. Sorkin, sonrasında bu tepkisi için özür dilemişti.

Apple’ın bir diğer kurucusu Steve Wozniak ise filme danışmanlık desteği vermiş ve filmin ham bir versiyonunu izledikten sonra “Gerçekten Steve Jobs’u izliyormuş gibi hissettim. Bu işi bu kadar doğru yaptıkları için Danny Boyle ve Aaron Sorkin övgüyü hakediyorlar.” sözlerini sarfetmişti.

Steve Jobs, ABD’de önümüzdeki cuma (9 Ekim) vizyona girecek. Türkiye’deki izleyicilerin ise 11 Aralık tarihine kadar beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER