Teknoloji

Jony Ive tarafından tasarlanan kırmızı Mac Pro Product (RED) müzayedesinde 977 bin dolara satıldı

Apple’ın endüstriyel tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Jony Ive ve ünlü tasarımcı Marc Newson, AIDS ile mücadeleye destek sağlamak amacıyla New York’un ünlü müzayede evi Sotheby’s’de düzenlenecek bir müzayede için bir araya gelmiş ve son derece özel ürünler tasarlamışlardı. İkilinin imzasını taşıyan özel ürünlerin görücüye çıktığı Product (RED) müzayedesi geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirildi.

apple-mac-pro-kirmizi-281013-1

Açık artırmada satışa sunulan ürünlerden özellikle dört tanesi katılımcıların ilgisini çekti. Jony Ive tarafından tasarlanan kırmızı renkli Mac Pro 60 bin dolarlık açılış fiyatının neredeyse 16 katına 977 bin dolar karşılığında alıcı buldu. Altın kaplamalı özel Apple kulaklıklar 461 bin dolar, özel tasarım Leica fotoğraf makinesi 1 milyon 805 bin dolar ve türünün tek örneği olan özel alüminyum çalışma masasıysa 1 milyon 685 bin dolar karşılığında satıldı.

Bu ayın ilk günlerinde Vanity Fair dergisine konuşan ikiliden Marc Newson, Ive ve kendisinin mükemmeliyetçilik seviyesindeki insan sayısının çok az olduğunu belirtmiş ve bu durumu gerçekte ”çok hastalıklı” bir his olarak tanımlamıştı. Ive da Newson ve kendisinin bir nesnenin arkasında yatan şeyleri de görebildiklerini dile getirmişti.

İlgili >> Sotheby’s

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER