Eğlence

Apple’dan Jonhatan Ive ve U2’nun vokalisti Bono AIDS ile mücadeleye destek için birlikte çalışıyor

Popüler müzik grubu U2’nun vokalisti Bono AIDS ile mücadele konusunda önde gelen figürlerden biri durumunda. AIDS ile mücadeleye maddi ve manevi destek sağlamak için özel bir müzayede tertipleyen ünlü müzisyen, bu müzayedenin hazırlık sürecinde teknoloji dünyasının yıldızlarından biri olan Apple’ın baş tasarımcısı Sir Jonathan Ive ile birlikte çalışıyor. İkiliye bu yolculukta ünlü tasarımcı Marc Newson da eşlik ediyor. 23 Kasımda Sotheby’s New York’ta gerçekleştirilecek müzayedede farklı türlerden pek çok özel tasarımlı eser alıcılarıyla buluşacak. Müzayedenin geliri AIDS, sıtma ve tüberkülozla mücadele için oluşturulan The Global Fund’a aktarılacak.

bono-ive-newson-100913

Açık artırmada satılacak eserler arasında son derece ilginç parçalar bulunuyor. Bu parçalardan ilki Ive ve Newson tarafından tasarlanan Leica markalı bir dijital fotoğraf makinesi. Söz konusu makine Ive’ın Apple dışında bir markayla tasarladığı sayılı ürünlerden biri olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Neal Feay Studios imzalı bir alüminyum çalışma masasının tasarımı da yine Ive ve Newson tarafından hazırlandı. Ive’ın aktif bir biçimde destek verdiği bu müzayedede, pek de sürpriz olmayan bir biçimde, Apple markalı bir ürün de bulunuyor. Şirket Earbud adı verilen kulaklığının altından yapılmış bir modeliyle açık artırmaya destek veriyor.

apple-earbud-altin-100913

Müzayedede satışa çıkarılacak diğer ürünler arasında Steinway & Sons marka bir piyano, 1966 yılına ait bir şişe Dom Pe?rignon şampanya ve yine Ive ve Newson tarafından özelleştirilen bir Range Rover cip yer alıyor. Müzayedenin kısıtlı sayıda basılan katalogu Richard Allan ve fotoğrafçı Andrew Zuckerman’ın imzasını taşırken, Bono ve oyuncu Stephen Fry da bu kataloga ön sözleriyle katkıda bulunuyor. 23 Kasımda gerçekleştirilecek müzayede öncesi eserlerin sergilenmesine 18 Kasımda başlanacak.

İlgili >> Associated Press, Sotheby’s

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER