Teknoloji

Samsung patronu Shin: Göz kamaştırıcı teknoloji olmasa da Galaxy S5 yenilikçi bir ürün

Samsung’un yeni gözde Android telefonu Galaxy S5 ile Amerika’yı yeniden keşfetmediği pek çok kişinin ortak düşüncesi. Samsung’un mobil biriminin patronu JK Shin ise yapılan eleştrilere hak vermekle birlikte Galaxy S5’in yenilikçi bir ürün olduğu düşüncesinden vazgeçmiyor. The Wall Street Journal’a konuşan Shin, göz kamaştırıcı teknoloji yoksunluğuna rağmen Galaxy S5’in kullanıcıların aradığı ve sevdiği yeni özellikleri barındırdığını belirtti.

Samsung Galaxy S5

Shin röpörtajında Galaxy S5’in yenilikçi olarak tanımlanmasını sağlayacak bazı sebepleri de sıraladı. Galaxy S5’in pazarda hem çıkarılabilir bir arka kapağa hem de suya dayanıklılık özelliğine sahip tek akıllı telefon olduğunu söyleyen Samsung’un mobil birim patronu, tüm bileşenlerin yeniden tasarlandığının ve yeni materyallerin kullanıldığının altını çizdi. Shin ekstra arka ışığa ihtiyaç duymayan OLED ekran sayesinde güç koruma modunun kullanılabilmesini de Galaxy S5’in yenilikçi özellikleri arasında saydı.

Samsung’un akıllı telefonlarında ”yenilikçi” olmamakla suçlanması pazarda üreticiler için işlerin ne denli zor olduğunu gösteriyor. Apple 2007 yılından bu yana sadece ”kolay aldanan” müşterilere iPhone satabilmek ve, tıpkı Samsung gibi, yeterince yenilikçi olmamakla suçlanıyor. Samsung ise geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Galaxy S4’te pek çok yeni özelliğe yer vermiş, ancak o dönemde de telefona gerçekte kullanılmayacak pek çok özellik doldurmakla itham edilmişti. Akıllı telefon pazarında rekabet arttıkça büyük oyuncuların herkesi tam anlamıyla memnun etmesi zorlaşmışa benziyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER