Teknoloji

Samsung Galaxy S5 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nin en çok merak edilen ve ilgi gösterilen cihazlarından birisi de hiç kuşkusuz Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S5’ti. Dünya çapında büyük popülarite yakalayan Galaxy S serisinin en yeni üyesi olan Galaxy S5, günümüzün mobil trendleri ve kullanıcı tercihleri doğrultusunda hazırlanan bir akıllı telefon olduğunu ilk bakışta belli ediyor.

IMG_18895

Samsung Galaxy S5’te 2.5 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. Kullanıcılara 16 ve 32 GB olmak üzere iki farklı dahili hafıza seçeneği sunulurken, 2800 mAh kapasiteli pil ile 12 saat kesintisiz video izleme ve 10 saat kesintisiz internette gezinme vadediliyor. Ultra güç tasarruf moduysa pil oranı yüzde 10’a inse dahi kullanıcıların 24 saat boyunca ulaşılır olmasını sağlıyor.

IMG_18421

Samsung Galaxy S5’in 1920 x 1080 piksel çözünürlüğündeki 5.1 inç Full HD Super AMOLED ekranı oldukça net ve temiz bir görüntü sunuyor. Farklı açılardan ekrana bakıldığı zaman görüşte olumsuz bir etkilenme yaşanmıyor. Şirket yetkilileri otomatik ışık ayarı sayesinde güneş ışığı altında dahi ekranın net biçimde görülebildiğinin altını çizse de, bu görüşün seviyesi hakkında kesin bir yorumda bulunmamız için Galaxy S5’i detaylı biçimde incelememiz gerekiyor.

IMG_18443

Samsung Galaxy S5 kamera departmanında da oldukça iddialı özellikler barındırıyor. 16 megapiksel kamera ve 4K kayıt yeteneği gibi özellikler daha kağıt üzerinde potansiyel kullanıcıları etkilemeyi başarıyor. HDR sayesinde tüm koşullarda doğal renkler etkileyici bir yoğunlukta sunulabiliyor. Seçilebilir Odak özelliğiyse Samsung Galaxy S5 sahiplerinin en çok seveceği kamera özelliği olacak gibi duruyor. Bu özellik sayesinde Sığ Alan Derinliği etkisi barındıran fotoğrafları kolayca çekebilen Galaxy S5, çekilen fotoğraflarda odak noktasını değiştirme veya kaldırma gibi işlemlere de izin veriyor. Galaxy S5 sahiplerinin Seçilebilir Odak ile ortaya farklı fotoğraflar çıkaracağını söylemek yanlış olmayacaktır. Galaxy S5’in arka kamerasının otomatik odaklanmayı da oldukça hızlı gerçekleştirdiğini belirtmekte fayda var.

IMG_18510

Günümüzde spora ve egzersize olan ilginin artmasının etkileri akıllı telefonlarda da açık biçimde görülüyor. Galaxy S4 ile Samsung’un teklifleri arasına giren S Health uygulaması, Galaxy S5’te kendisini daha gelişmiş biçimde gösteriyor. S Health uygulamasının bu gelişiminde Galaxy S5’in nabız ölçeri de önemli bir rol oynuyor. Kameranın hemen altında bulunan bu sensör, parmak ucundan kullanıcıların kan akışını 10 ila 15 saniye boyunca dinliyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için kullanıcıların öncelikli olarak S Health uygulamasını açması gerekiyor. Uygulama bu işlem için yapılması gerekenler konusunda kullanıcıyı yönlendiriyor. Ölçümün tamamlanmasının ardından kullanıcının kalp atış hızı ekranda gösteriliyor. S Health uygulamasının Gear serisi cihazlarıyla da eş zamanlı olarak çalışabilmesi Samsung’un egzersiz ürünleri ve uygulamaları konusunda kendisine özgü bir ekosistem oluşturma konusunda emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor.

IMG_18643

Apple geçtiğimiz yılın eylül ayında tanıttığı iPhone 5s’e yerleştirdiği parmak izi okuyucusuyla, üst sınıf akıllı telefonlarda parmak izi tarayıcısının popüler bir özelliğe dönüşeceğinin işaretini vermişti. Samsung Galaxy S5’te de Home tuşuna yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucusu bulunuyor. Bu parmak izi okuyucu sayesinde kullanıcılar hareket halindeyken veya mağazadayken PayPal üzerinden şifresiz alışveriş yapabiliyorlar. PayPal ile olan işbirliğinin yayılması ve parmak izi okuyucusunu verimli biçimde kullanmak için ise biraz zamana ihtiyaç var gibi gözüküyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde Galaxy S5’in ekran kilidinin açılmasını da parmak izi okuyucusu aracılığıyla gerçekleştirebiliyor. Böylelikle ekstra güvenlik ve gizlilik arayanların içi biraz daha rahat edebilir. Samsung Galaxy S5’e birden fazla parmak izi kaydedilebildiğini, parmak izi okuyucusunun kullanımına da zamanla alışmanın daha muhtemel olduğunu belirtelim.

İLGİLİ HABERLER