Teknoloji

iPhone SE sızıntısı 3D Touch özelliğinin eksikliğini doğruluyor

iphone se 3d touch

Apple’ın 4 inç ekranlı iPhone’u, henüz duyurulmamış olsa da teknoloji dünyasının gündeminde önemli bir yer tutuyor. Akıllı telefonun mart ayı içinde tanıtılması ve “iPhone SE” adını taşıması bekleniyor. Tanıtım tarihine kalan süre azaldıkça, Apple’ın yeni cihazına dair dedikoduların sayısı da artıyor. Ortaya çıkan son sızıntı, yeni iPhone’un iPhone 6s modellerinde bulunan 3D Touch özelliğini barındırmayacağını gösteriyor.

Fransız sitesi NowhereElse tarafından paylaşılan fotoğraflarda yeni iPhone ve iPhone 6s’in ekran bileşenleri karşılaştırılıyor. Ekrana 3D Touch desteğini sağlayan ve ekranın üst ile alt kısımlarında bulunan bileşenlerin eksikliği, NowhereElse tarafından da ön plana çıkarılıyor.

3D Touch’ın olmaması, 4 inç ekranlı yeni iPhone’un üst sınıf özellikler barındırmayacağı anlamına gelmiyor. Akıllı telefonda Apple’ın yeni A9 işlemcisinin bulunması bekleniyor. Apple Pay ve Touch ID de akıllı telefonun potansiyel özellikleri arasında sayılıyor. 12 megapiksel kamera ve Live Photos desteği de fotoğraf konusunda 4 inç iPhone’un vaatleri arasında sayılıyor. 3D Touch ise şu an için iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’a özgü amiral gemisi bir özellik olarak kalacak gibi gözüküyor.

Apple’ın yeni akıllı telefonunu 15 Martta düzenleyeceği bir etkinlikle tanıtması beklense de, gelen son haberler tanıtım tarihi olarak 21 Martı ön plana çıkarıyor. Cupertino merkezli şirketin etkinlikte 9.7 inç ekranlı bir iPad Pro modelini ve yeni Apple Watch kayışlarını da tanıtması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER