Manşetler

iPhone 7 tanıtım etkinliği 7 Eylülde gerçekleştirilebilir

iphone 7Apple’ın yeni iPhone’unu önümüzdeki ay içinde tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu etkinliğin tam tarihi konusunda ise ortada çeşitli iddialar dolaşıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, şu an için iPhone 7 olarak anılan yeni iPhone, 7 Eylülde gözler önüne çıkacak. iPhone 6s ve 6s Plus’ın geçtiğimiz yıl 9 Eylülde tanıtıldığı düşünülünce bu tarih kulağa oldukça mantıklı geliyor.

Daha önce çıkan haberler, yeni iPhone’un muhtemel özellikleri hakkında bazı fikirler edinmeyi sağlıyor. Apple’ın yeni iPhone’unda kulaklık jakını devredışı bırakacağı, basınç hassasiyetine sahip bir Home tuşuna yer vereceği konuşuluyor. Telefonun tasarım bakımından iPhone 6 ailesine fazlasıyla benzeyeceği iddiasıysa biraz can sıkıyor. Dedikodulara göre, tasarım itibarıyla farklı bir iPhone için önümüzdeki yılı beklemek gerekiyor.

Daha büyük ekranlı “Plus” modelinde çift arka kamera bulunacağı iddiası da sıklıkla dillendiriliyor. Dolayısıyla bu modelin daha net kareler yakalayacağı yönünde de bir beklenti gelişmiş durumda.

iPhone 7 etkinliğiyle ilgili resmi duyurunun yakında yapılması bekleniyor

Apple’ın yeni iPhone modellerinin tanıtılacağı etkinliğin duyurusunu birkaç hafta içinde gerçekleştirmesi öngörülüyor. 7 Eylül tarihinin onaylanması durumunda söz konusu tarihin teknoloji meraklıları için çok yoğun geçeceği şimdiden söylenebilir. Sony, aynı tarihte düzenleyeceği PlayStation etkinliğinin duyurusunu şimdiden yapmış durumda. Japon elektronik devinin bu etkinlikte 4K oyun ve içerik desteğine sahip PlayStation Neo kod adlı modeli duyurması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER