Manşetler

PlayStation Neo 7 Eylülde görücüye çıkacak

Sony PlayStation 4 İncelemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation neoSony’nin özellikleri geliştirilmiş bir PlayStation 4 modeli üzerinde çalıştığı biliniyordu. Şirketin 7 Eylülde düzenleyeceği bir PlayStation etkinliği düzenleyeceğini açıklaması, söz konusu konsolun hazır olduğunun işaretini veriyor.

New York’ta bulunan PlayStation Theatre’da gerçekleştirilecek etkinlik, Türkiye saatiyle 22:00’da başlayacak. Şirketten gönderilen davetiyede fazla detay paylaşılmazken, sadece PlayStation işiyle ilgili bilgilerin paylaşılacağı belirtildi. Sony’nin bu etkinlikte yeni konsolu için piyasaya çıkış tarihi ve fiyat bilgisi açıklayıp açıklamayacağı ise henüz bilinmiyor.

Sony’nin yeni konsolu “PlayStation Neo” adıyla anılıyor

Bugüne kadar kaynaklarda “PlayStation Neo” kod ismiyle boy gösteren müstakbel Sony cihazının 4K oyun ve içerikleri desteklemesi bekleniyor. Neo’nun işlemci gücünü kayda değer ölçüde artırması ve sanal gerçeklik deneyimi için daha uygun bir cihaz profili çizmesi de beklentiler arasında yer alıyor. Bu noktada Sony’nin sadece PlayStation ile çalışacak sanal gerçeklik başlığını da ekim ayında satışa sunacağını hatırlatmakta fayda var.

Sony’nin konsol pazarındaki en önemli rakibi Microsoft da yenilenmiş bir oyun konsolu üzerinde çalışmalar yapıyor. Kısa süre önce Xbox One’ın inceltilmiş versiyonu Xbox One S’i görücüye çıkaran Redmond merkezli şirket, bir yandan da “Project Scorpio” kod adıyla anılan müstakbel oyun konsolunu hazırlıyor. Microsoft’un yeni oyun konsolunun 2017’de satışa sunulması planlanıyor.

Sony Interactive Entertainment CEO’su Andrew House, geçtiğimiz haziran ayında verdiği bir röportajda 4K destekli PS4 için hazırlıkların olduğunu doğrulamıştı. Ürünün yaşam döngüsü içinde her iki versiyonu da satacaklarını söyleyen House, oyunların her iki PS4 versiyonunu da destekleyeceğinin sözünü vermeyi ihmal etmemişti.

İLGİLİ HABERLER