Manşetler

Yeni iPad Pro tanıtıldı: Üç arka kamera, izleme dörtgeni desteği, sıra dışı tasarımlı klavye

ipad pro iphone 12

Apple yeni iPad Pro için bir süredir beklenen duyuruyu sonunda yaptı. Cupertino merkezli şirketin 11 ve 12.9 inçlik ekran boyutu seçeneklerine sahip yeni tableti, LiDAR tarayıcısı ve derinlik algılama yeteneğine sahip üçlü arka kamera sistemiyle dikkat çekiyor. Ancak pek çok kişinin gözüne ilk olarak tabletle birlikte tanıtılan yeni klavye çarpacak gibi görünüyor.

Açılan ve yükselen bir mekanizmaya sahip olan bu klavye, iPad’i ekranın daha iyi görülebileceği bir açıya yükseltiyor. Bu klavyenin üzerinde bir izleme dörtgeni de bulunuyor. Apple’dan yapılan açıklamada, izleme dörtgeninin macOS’teki deneyimi kopyalamadığı ve tamamen iPad için en baştan tasarlandığı belirtildi. Kullanıcılar parmaklarını izleme dörtgeninin üzerinde hareket ettirdiklerinde imleç de kullancı arayüzü unsurlarını göstermek üzere ortaya çıkacak.

Apple, yeni iPad Pro’yla sunduğu klavyeye “Magic Keyboard” (Sihirli Klavye) adını veriyor. Şirket yeniden tasarlanmış ve geliştirilmiş MacBook klavyesi için de bu markayı tercih etmişti. Arkadan aydınlatılan ve Apple’ın tabiriyle “açısı pürüzsüzce ayarlanabilen” klavyeye sahip olabilmek için mayıs ayına kadar beklemek gerekecek.

Yeni iPad Pro’da ise Apple’ın geleneği bozmadığı söylenebilir. iPad Pro’ları ilk günden bu yana en güçlü donanımla sunan şirket, bu yaklaşımını sürdürüyor. Yeni iPad Pro’nun kalbinde A12Z Bionic işlemci birimi bulunuyor. Bu biriminin grafik tarafında ise sekiz çekirdekli bir işlemci mevcut. 10 saat pil ömrü ve gigabit LTE desteği de yeni iPad Pro’ların özellikleri arasında yer alıyor.

iPad Pro’nun arkasındaki üçlü kamera sistemi ise akıllara doğal olarak iPhone 11 Pro’yu getiriyor. Ancak buradaki sistemin biraz daha farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Yeni iPad Pro’da standart ve geniş açılı kamera sensörlerini LiDAR sensör tamamlıyor. Bu sensör, derinlik algılaması ve artırılmış gerçeklik için lazerleri kullanıyor.

Yeni iPad Pro için ne kadar ödemek gerekecek?

Üç arka kameralı iPad Pro’nun sürpriz olduğunu söylemek pek mümkün değil. Bu tablete dair öngörü, dedikodu ve sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyordu. Yeni iPad Pro’nun üçlü kamera sistemiyle daha gelişmiş bir artırılmış gerçeklik sistemi sunacağı da beklentiler arasında yer alıyordu. Şirketin iPad klavyesine izleme dörtgeni ekleyeceğine dair öngörüler de son zamanlarda kuvvetlenmişti.

Yeni iPad Pro 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB depolama alanı seçenekleriyle kullanıcılarla buluşacak. 11 inç ekranlı iPad Pro’nun Türkiye’deki başlangıç fiyatı 6 bin 399 TL olarak belirlendi. Söz konusu modelde kullanıcılara 128 GB depolama alanı ve Wi-Fi bağlantısı sunuluyor. 11 inç ekranlı iPad Pro’nun 1 TB depolama alanına ve Wi-Fi+ Hücresel bağlantı seçeneğine sahip konfigürasyonu içinse 11 bin 349 TL ödemek gerekiyor.

12.9 inç ekranlı iPad Pro ise 7 bin 999 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak. Başlangıç konfigürasyonunda 128 GB depolama alanı ve Wi-Fi bağlantısı mevcut. 1 TB depolama alanı ile Wi-Fi + Hücresel bağlantıdan oluşan en üst konfigürasyonun fiyat etiketinde ise 12 bin 949 TL yazıyor.

Yeni iPad Pro için uzay grisi ve gümüş olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Tabletin Türkiye’deki çıkış tarihi konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER