Manşetler

iPad Air 3 yerine daha küçük bir iPad Pro gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad air 3

Apple’ın henüz resmi duyurusunu yapmadığı mart ayı etkinliğinde 9.7 inç ekranlı yeni bir iPad modelinin duyurulması pek çok kişinin ortak beklentisi. Genel kanı ürünün iPad Air 3 adını taşıyacağı yönünde olsa da; 9to5Mac sitesinin haberi, yeni iPad’in iPad Pro serisi altında konumlanabileceğini ortaya koyuyor. Gelecek tabletin ekran 12.9 inç değil, 9.7 inç olacağını özellikle vurgulamak gerekiyor.

Yeni iPad ile ortaya atılan iddialara bakıldığında tabletin iPad Pro serisine yerleştirilmesi mantıklı gözüküyor. Dört hoparlörün varlığı, 12.9 inç modelle aynı işlemci ve RAM’in tercih edilmesi ve Apple Pencil desteği, yeni iPad’in iPad Pro ile ortak özellikleri arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPad Pro İncelemesi

9to5Mac’in haberinde, Apple’ın yeni iPad için Smart Keyboard isimli klavyesinin küçük bir versiyonunu hazırladığı da belirtiliyor. Yeni tabletin fiyatının ise iPad Pro’dan ziyade mevcut iPad Air 2’ye daha yakın bir yerde duracağı ifade ediliyor. Apple’ın yeni iPad tanıtım etkinliğini 15 Martta düzenlemesi öngörülüyor. Cupertino merkezli şirket, son yıllarda WWDC dışındaki etkinlikleri için mart ve eylül aylarını seçiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPad Pro: Üç ayın ardından genel izlenimler

Söz konusu etkinlikte iPad’e “iPhone 5se” olarak anılan 4 inç ekranlı bir iPhone modelinin de eşlik etmesi bekleniyor. Cupertino merkezli şirketin yeni ürünlerini duyurudan birkaç gün sonra piyasaya süreceği tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER