Teknoloji

Instagram’ın görüntüleme sırası değişikliği başlamadan kriz yarattı

instagram goruntuleme sirasi

Instagram, kısa bir süre önce kullanıcılarına gösterdiği paylaşımlarda kronolojik sıraya bağlı kalmaktan vazgeçeceğini ve kullanıcı akışlarında önceliği en iyi paylaşımlara vereceğini http://www.teknoblog.com/instagram-icerik-kaynagi-121037/. Şirketten o dönemden yapılan açıklamada, kullanıcıların tüm paylaşımları görmeye devam edeceği, sadece sıralamanın değiştirileceği vurgulanmıştı. Ancak bu açıklama, fotoğraf ve video paylaşım servisinin kullanıcılarının bir kısmını ikna etmek için yeterli olmadı.

Bazı Instagram kullanıcıları, #turnmeon (Bildirimleri Aç) ve #letsstaytogether (Birlikte kalalım) etiketleriyle paylaştıkları fotoğraflarla takipçilerinin kendileri için paylaşım bildirimlerini açmalarını istiyor. Instagram kullanıcıları genel olarak yüksek “beğeni” sayısına ulaşma arzusunda olsa da, söz konusu değişiklik belli bir grubun “beğeni krizini” şimdiden tetiklemişe benziyor.

Söz konusu krizin ortaya çıkmasındaki temel neden ise Instagram görüntüleme sırası değişikliğinin bu hafta itibarıyla gerçekleşeceğini belirten yanlış haberler oldu. Bu yanlış haber, özellikle Instagram profillerinde ürün tanıtmak için para alan bazı kullanıcılarda ciddi anlamda infial yarattı.

Instagram ise kullanıcılarının endişesine Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamayla yanıt verdi. Söz konusu açıklamada, kullanıcıların sesine kulak verildiği ve henüz içerik gösterimi konusunda bir değişiklik gerçekleştirilmediği belirtildi. Şirket, söz konusu değişiklik geniş ölçüde dağıtılmadan önce kullanıcılarını durumdan haberdar edeceğinin de sözünü verdi.

İLGİLİ HABERLER