Manşetler

Huawei P30 Pro fotoğrafçılığın kurallarını yeniden yazmayı hedefliyor

huawei p30 pro

Huawei P30 Pro, uzun süredir devam eden sızıntıların ve dedikoduların ardından sonunda resmen gözler önüne çıktı. P serisinde kamera özelliklerine odaklanmayı sürdüren Çinli üretici, P30 Pro’da da bu geleneği devam ettiriyor. Leica ile olan işbirliğini sürdüren Huawei, yeni telefonlarının da kamera özellikleriyle fark yaratmasını hedefliyor.

P30 Pro’nun arkasında dört lens bulunuyor. f/1.6 diyafram genişlikli 40 megapiksel çözünürlüklü SuperSpectrum isimli lens, ana kamera işlevini görüyor. Bu lense 20 megapiksel çözünürlüklü f/2.2 ultra geniş açı kamera ve 5x optik yakınlaştırma özellikli f/3.4 diyafram genişlikli 8 megapiksel periskop kamera eşlik ediyor. Üç boyutlu Time of Flight (ToF) sensörü, arka kamera modülünü tamamlayan unsur oluyor. Bu kamera sisteminin altında Huawei’yle birlikte Leica’nın imzası bulunuyor.

Periskop kamerası, Huawei P30 Pro’yu rakiplerinden ayıran en önemli unsurlardan biri olarak öne çıkıyor. Diğer kameralardan daha farklı bir görünüme sahip olan bu kamera 5x optik ve 10x hibrit zoom yapabiliyor. Daha uzaktaki nesneler içinse 50x dijital zoom yapabilmek mümkün.

P30 Pro’nun arka kamera modülündeki ana sensör, Huawei SuperSpectrum adını taşıyor. Bu sensörde standart telefonlardaki RGB (kırmızı, yeşil, mavi) renk diziliminden farklı bir dizilim bulunuyor. RYYB (kırmızı, sarı, sarı, mavi) olarak adlandırılan dörtlü renk dizilimin tercih edildiği SuperSpectrum, diğer telefonlara kıyasla daha canlı ve doğru renkler vadediyor.

Ultra geniş açılı sensör ise Mate 20 Pro’daki muadiliyle aynı özelliklere sahip. Üç boyutlu ToF sensörün varlığı ise alan derinliği ölçümü yapmayı ve böylelikle daha etkileyici portre fotoğrafları çekmeyi mümkün kılıyor. Buna ek olarak, ToF sensörünün varlığı, artırılmış gerçeklik uygulamalarının daha etkin çalışmasının da önünü açıyor.

Huawei P30 Pro’nun kamera özelliklerinde de yapay zekânın etkisi fazlasıyla görülüyor. Ön ve arka kameraların aşırı pozlanmış ve arkadan aydınlatmalı kareleri optimize etmesi için devreye yapay zekâ giriyor. Huawei AI HDR+ teknolojisi, birden fazla fotoğrafı birleştirerek en iyi kareye ulaşmayı sağlıyor. Süper Portre Modu adını taşıyan çekim modu ise saç teli gibi küçük ayrıntıları bile yakalayabiliyor. Bu modda derinlik bilgileri, dördü bir arada piksel çekimi ve özel algoritmalar birleştiriliyor ve en net kareye ulaşılıyor.

Huawei P30 Pro video tarafında da iddialı özellikler barındırıyor. SuperSpectrum sensör, hem düşük ışıkta kaliteli çekim hem de kristal netliğinde gece sahneleri vadediyor. SuperZoom Lens ise net yakın çekim videoları kaydetmeyi mümkün kılıyor. AI Movie Editor isimli araç ise otomatik olarak eylemin öz niteliklerini tanımlıyor ve kullanıcılara arka plan müziği ekleme ve zaman atlaması, yavaş hareket gibi özel efektler ekleyerek, ilgi çekici video içeriği üretmek için araçlar sunuyor.

İkili Görüntüleme Modu da Huawei P30 Pro ile sunulan video özellikleri arasında yer alıyor. Bu özellik sayesinde telefonun arkasındaki iki kamerayla farklı videolar kaydetmek mümkün hâle geliyor. Çift Görüntü modunda hem ultra geniş açılı hem de zoom çekimi yapılabiliyor. Örneğin, ekranın sağ tarafında bir panorama, sol tarafında ise bir yakın çekim yaparak farklı videolara ulaşmak mümkün oluyor.

Huawei P3o Pro’da Kirin 980 yonga seti bulunuyor. Çinli üretici söz konusu yonga setini ilk olarak geçtiğimiz sonbaharda çıkardığı Mate 20 serisinde kullanmıştı. Bu işlemciye 8 GB RAM eşlik ederken, telefona enerjisini 4200 mAh kapasiteli pili veriyor. Huawei bu pil için yine hızlı ve kablosuz şarj desteği sağlıyor. Kullanıcılara 256 GB dahili depolama alanı sunuluyor.

Huawei P30 Pro, 6.47 inç büyüklüğünde kavisli bir OLED ekrana sahip. 19.5:9 görüntü oranı bulunan bu ekran Full HD+ çözünürlük sunuyor. Huawei tarafından Dewdrop olarak adlandırılan bu ekranın üstünde su damlası şeklinde küçük bir çentik bulunuyor. Parmak izi sensörünü Mate 20 Pro’da olduğu gibi ekrana entegre eden Huawei, ekran içi maglev hoparlörüyle de yüksek ses kalitesi sağlıyor. Söz konusu teknoloji, şirket tarafından Akustik Ekran Teknolojisi olarak adlandırılıyor.

Huawei P30 Pro kutusundan Android 9 Pie yüklü olarak çıkıyor. İşletim sistemini Huawei’nin EMUI 9.1 kullanıcı arayüzü tamamlıyor. Telefon için klasik siyahın yanı sıra üç adet degrade renk seçeneği sunuluyor. Bu renk seçenekleri Gündoğumu, Kristal ve Aurora adını taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER