Manşetler

Android Q tabanlı EMUI 10 kullanıcı arayüzünün başlıca özellikleri – Video

huawei emui 10

Huawei, HarmonyOS adını verdiği yeni işletim sisteminin yanı sıra, EMUI kullanıcı arayüzünün en son versiyonunu da tanıttı.

Yeni yazılım Android Q tabanlı olacak ve yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü sunacak. Aynı zamanda sistem genelinde koyu mod, daha iyi performans ve birkaç yeni özellik de kullanıcıları bekliyor.

Tasarımdan başlayalım. EMUI 10 daha yuvarlak köşeli simgelerle ve yeni animasyonlarla geliyor. Yeni koyu mod da üçüncü taraf uygulamaları kapsayacak şekilde genişletiliyor. Bu da daha koyu menüleri tercih edenler için memnun edici bir yenilik olacaktır. Öte yandan Her Zaman Ekranda için yeni görsel seçenekler, yeni saat ve takvim stilleri de geliyor.

Performans tarafında ise, EMUI 10 iyileştirilmiş EROFS dosya sistemi ve GPU Turbo 3.0 sayesinde daha hızlı çalışacak. Daha hızlı etkileşim ve uygulamalar arası geçişlerde daha düşük gecikme de sunulacak.

Ayrıca Huawei, telefonları PC’lerle bağlayan ve çoklu ekran katılımı olarak adlandırabileceğimiz yeni bir bağlantı türünü de gösterdi. PC ve telefonu kablosuz olarak bağlamak ve telefonun ekranını doğrudan PC’nin ekranına aktarmak mümkün olacak. Buradan da telefondaki dosyalara erişilecek, dosyaları iletilebilecek veya mesajlara hızlı şekilde cevap verilebilecek.

Huawei’nin HiCar olarak adlandırdığı özellik ise otomobilin bilgi ve eğlence sistemi ile telefonun eşleştirilmesine izin verecek. Bundan sonra da çalan parçayı kontrol etmek, yol tarifleri almak veya destekleyen otomobillerde klima gibi araç içi işlevleri yönetmek de imkan dahilinde olacak.

EMUI 10 ile yüklü olarak gelecek ilk cihaz sonbaharda beklediğimiz Mate 30 olacak. Bu arada Huawei P30 serisi cihaz sahipleri de 8 Eylül itibarıyla bu yeni yazılımı almaya başlayacak.

İLGİLİ HABERLER