Teknoloji

HTC kendi geleceği hakkında daha fazla konuşmayacak

htc-desire-820-inceleme-00027

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC için işler iyi gitmiyor. Şirket son altı aydır bir önceki yılın aynı dönemine göre çift haneli oranlarda gelir kaybı yaşıyor. 2014’ü ne kâr ne de zarar ederek tamamlamayı başaran HTC için 2015 oldukça kötü geçiyor. Geçtiğimiz yıl yakaladığı dengeyi kaybeden ve negatif bir momentum içinde hareket eden HTC, finansal raporlarında geleceğe dair öngörüler paylaşmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

2014’ün üçüncü çeyreğinde 1.3 milyar dolar gelir elde eden HTC, 2015’in aynı döneminde ise sadece 657 milyon dolar gelir bildirebildi. Geleceğiyle ilgili olarak konuşmama kararını hemen hayata geçiren Tayvanlı üretici, yılın dördüncü çeyreğine ilişkin beklentilerini yatırımcılar ve finans uzmanlarıyla paylaşmadı. Finansal raporunda yeni akıllı telefonu One A9’un çıkışından bahseden şirket, bu cihazla yıl sonunda satış gelirlerini artırmayı umuyor. Ancak HTC One A9’un potansiyel etkisi konusunda herhangi bir projeksiyon paylaşılmıyor.

HTC, geçtiğimiz mart ayında Mobil Dünya Kongresi’nde açıkladığı yol haritasında akıllı telefonların ötesine geçmiş bir cihaz ailesine sahip olmayı planladığını belirtmişti. Bu plan doğrultusunda hazırlanan ürünlerden biri olan Under Armour ile birlikte geliştirilen HTC Grip’in bahar aylarında piyasaya çıkacağı açıklanmış, ancak iki ertelemenin ardından ürünün piyasaya çıkışı 2016’ya kalmıştı. Valve ile birlikte geliştirilen sanal gerçeklik başlığı HTC Vive’ın da yıl sonunda raflardaki yerini alması planlanmış, fakat işlerin planlandığı gibi gitmemesi üzerine bu cihazın çıkışı da 2016’ya ertelenmişti. Bu planın başka bir ayağı olan Re kamera da beklenen talebi görmemişti.

HTC’nin mevcut tablosunda bir umut ışığı veya iyimserlik sebebi görmek pek mümkün değil. 2012’den bu yana patinajda olan şirket, satış performansı açısından en kötü altı ayını geride bırakırken, mevcut tablo geleceğe dair umutlu olmayı zorlaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER