Teknoloji

Google sağlık veri servisini I/O’da duyurabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın kişisel sağlık verileriyle olan ilişkisi gelgitler barındırıyor. Daha önce Google Health adında bir birleştirilmiş tıbbi kayıt servisi açan şirket, dört yıldan kısa bir süre içinde bu servisi sonlandırma kararı almıştı. Ancak giyilebilir cihazların yükselişiyle birlikte Google gözünü yeniden bu alana çevirdi. Android Wear projesiyle giyilebilir cihazlar pazarındaki iddiasını daha somut biçimde ortaya koyacak olan Google, kullanıcılarına veri toplama ve organizasyonu konusunda da yeni bir servis sunacak.

google-logo-280613

Forbes’un haberine göre, şirket Google Fit adını verdiği bu servisi 25 Haziranda başlayacak yıllık geliştirici konferansı Google I/O’da duyuracak. Google’ın I/O etkinliği kapsamında mart ayında duyurduğu Android Wear projesine ilişkin daha fazla detay açıklaması, aynı zamanda Motorola, LG, Samsung gibi şirketler tarafından hazırlanan akıllı saatleri duyurması bekleniyor. Forbes’un haberinde gelişticiler için hazırlanan yeni API setlerinin de bu etkinlikte duyurulacağı belirtiliyor.

Bu duyuru gerçekleştiği takdirde Google da kişisel aktivite verisi altyapısının kontrolü için rekabet eden teknoloji devlerinin arasına katılmış olacak. Samsung geçtiğimiz ay çeşitli sağlık takip donanımlarından güvenli biçimde veri toplayan ve bunları işleyen bulut tabanlı SAMI platformunu duyurmuştu. Apple ise geçtiğimiz hafta iOS 8 ile birlikte egzersiz takip verisi için bir arka uygulama olan HealthKit’i tanıtmıştı. Bu iki platform da üçüncü taraf uygulamalarla uyumlu çalışacak olsa da, HealthKit’in Apple’ın ekim ayında duyuracağı söylenen giyilebilir cihazının önemli bir parçası olması bekleniyor.

Google kişisel sağlık verilerinin takibine yardımcı olma konusundaki planlarını daha önce açıklamış olsa da, bu planlar o dönemde giyilebilir aksesuarları kapsamıyordu. Şirketin özel projeler üzerinde çalışan X ekibi kablosuz alıcılara bağlı sensörleriyle şeker hastalarının glikoz seviyesini ölçen akıllı kontakt lensi duyurmuştu.

İlgili >> Forbes

İLGİLİ HABERLER