Teknoloji

Google+ Fotoğraflar önümüzdeki ay kapanıyor

google-plus-fotograflar-android-030314

Google, yeni servisi Google Fotoğraflar’ın faaliyete geçmesinden yaklaşık iki ay sonra selefi Google+ Fotoğraflar’ı kapatıyor. Şirket, eski servisin kapanış sürecini 1 Ağustostan itibaren başlatacak. Önce Android ile vedalaşacak olan Google+ Fotoğraflar, daha sonrasında web ve iOS sahnelerinden çekilecek.

Google+ Fotoğraflar Android uygulamasında beliren bir mesaj, yeni uygulamayı indirmeyen kullanıcılara işlemi gerçekleştirmelerini tavsiye ederken; tüm fotoğraf ve videoların bulutta saklanacağının ve Google Fotoğraflar’a aktarılacağının güvencesi veriliyor.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Fotoğraflar: Fotoğrafa dair her şey burada [/quote_box_center]

Çektiği tüm fotoğrafları Google+ Fotoğraflar’a aktaranlar için transfer süreci biraz zor olacak gibi gözükse de, servisin kapanmasının kullanıcılarını üzeceğini söylemek pek mümkün değil.

Google’ın eski fotoğraf çözümü şirketin sosyal ağıyla ilintiliyken; Google Fotoğraflar daha derli toplu, şık ve her anlamda daha iyi bir bağımsız servis profili çiziyor. Google Fotoğraflar’ın da gizlilik konusunda bazı küçük endişeler doğurduğunu unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER