Teknoloji

Google Map Maker kademeli olarak tekrar açılacak

google-haritalar-140715

Google Map Maker’ın harita düzenleme özelliklerini ağustos ayının ilk günleriyle birlikte tekrar kullanıma sunacağını açıkladı. Şirket Map Maker’ın harita düzenleme aracına erişimi geçtiğimiz mayıs ayında askıya almıştı. Google’ın bu kararı almasında Haritalar’a Apple logosunun üstüne işeyen bir Android maskotunun eklenmesi oldukça etkili olmuştu. Google’dan yapılan açıklamada, bundan böyle ülkelerde gerçekleştirilecek düzenlemelerde kullanıcıların daha etkin bir rol üstlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Google Map Maker’da yapılacak düzenlemeler, kullanıcıların moderasyonuna açık olacak. Bazı düzenlemelerin moderasyonuysa Google operatörleri tarafından gerçekleştirilecek. Daha öncesinde Google Map Maker’da yapılan düzenlemelerin büyük kısmı Google operatörleri tarafından değerlendiriliyordu.

Kullanıcıların haritada yapılan rahatsız edici değişiklikleri kısa sürede fark edip gereken önlemleri aldıklarına dikkat çeken Google, moderasyonda kullanıcılara verilen sorumluluğun artırılmasında bu etkin tavrın önemli rol oynadığına dikkat çekti. Google Map Maker’ın yeni döneminde her bölge için bölgesel yöneticiler belirlenecek.

Google Map Maker ile yapılacak düzenlemeler ilk olarak bölge yöneticileri ve Google’ın otomatik sistemleri tarafından değerlendirilecek. Google operatörleri ise yapılan düzenlemeleri zaman zaman kontrol edecek. Google Map Maker, ağustosun başından itibaren kademeli olarak tekrar açılacak. Şirket bölge yöneticiliğine uygun gördüğü adaylara ise özel davetiyeler gönderecek.

İLGİLİ HABERLER