Teknoloji

Google işeyen Android maskotu olayının ardından Maps Maker’ı askıya alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-haritalar-android-apple-270415

Anlaşılan o ki, özür dilemek yetmedi. Geçtiğimiz ay Google Haritalar içinde Android maskotunun Apple logosu üzerine işediğini gösteren bir görsel ortaya çıkmış, Google bundan dolayı özür dilemek zorunda kalmıştı.

Bu rahatsız edici durumun ortaya çıkmasına neden olan unsur Google’ın Map Maker adlı harita editörüydü. Bu araç meraklı kullanıcıların Google Haritalar’a katkıda bulunmasını sağlıyor. Ancak görünen o ki, bu gibi kötü durumlara da neden olabiliyor. Google, aracı kötü amaçla kullanan kişilere bir tepki olduğu belli olacak şekilde, haritalar editörünü geçici olarak kapatma kararı aldı.

google-maps-maker-mesaj-120515

Aslında Map Maker düzenlemelerindeki gereksiz ve sahte ayrıntılarla ilgili endişeler son aylarda daha da artmıştı, Map Maker ekibinin sahte ve gerçek düzenlemeleri ayırt etme noktasında sıkıntılar yaşıyordu. Durum açıklığa kavuşuncaya kadar, düzenlemelerin 12 Mayıs tarihinden itibaren askıya alınmasına karar verildi. Maps Maker ekibinden Pavithra Kanakarajan ürünün forum sayfasında yazdığı yazıda gelen birçok düzenleme talebini gözden geçirmek için bu arayı vermenin iyi olacağına inandıklarını kaydetti.

Eskiden gelen harita düzenleme taleplerinde umursamaz bir tavır takınılıyordu, ancak Android ile ilgili yaşanan bu son rahatsız edici olaydan sonra her bir düzenleme bizzat gözden geçiriliyor. Ekibin aşırı yoğun olduğunu göz önünde bulundurursak, iyileştirilmiş aracın ne zaman geri döneceğini kestirmek güç olur.

İLGİLİ HABERLER