Google Fotoğraflar Android uygulaması silinse bile fotoğrafları toplamaya devam ediyor

google-fotograflar-001

Google, fotoğraf yönetimine daha kapsamlı biçimde el atan yeni uygulaması Google Fotoğraflar’ı geçtiğimiz ay duyurmuştu. Google Fotoğraflar’ı deneyen, ancak uygulamanın kendisine göre olmadığına karar veren Android kullanıcılarının Google Fotoğraflar’dan kurtulması ise pek kolay olmuyor. Google Fotoğraflar’ın silindikten sonra fotoğraf toplamayı bırakması için, cihazın Google Ayarları menüsünden otomatik fotoğraf yedeklemesinin kapatılması gerekiyor. Aksi takdirde kullanıcıların yeni fotoğrafları Google tarafından yedeklenmeye devam ediyor.

Google Fotoğraflar’ın arka kapıdan gerçekleştirdiği yedekleme işlemini Nashville Business Journal yazarlarından David A. Arnott ortaya çıkardı. Arnott, Google Fotoğraflar uygulamasını telefonundan kaldırdığı ve fotoğrafları cihazından sildiği hâlde, aile fotoğraflarının Google Fotoğraflar’da belirdiğini dile getirdi.

[quote_box_center] İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Fotoğraflar: Fotoğrafa dair her şey burada [/quote_box_center]

Google Fotoğraflar yedekleme yönetimini kendi ayarlar menüsünden gerçekleştirmek yerine, Android’in merkezi Google Ayarları menüsünden faydalanıyor. Otomatik yedekleme aktif hâle getirildiği takdirde uygulama silinse bile yedekleme işlemi devam ediyor. Yedeklemeyi sonlandırmak için kullanıcıların cihazın Google Ayarları menüsüne gitmesi ve “Google Fotoğraflar Yedeklemesi”ni kapatması gerekiyor.

Arnott, halihazırda ebeveynleriyle birkaç Flickr hesabını paylaştığını ve onlara fotoğraflarına erişim için yeni bir yol sunmamak için Google Fotoğraflar’ı kullanmayı tercih etmediğini dile getirdi. Ancak Google Fotoğraflar’a mesafeli yaklaşan bir diğer grup ise güvenlik endişelerini ön plana taşıyor. İşletim sisteminin fotoğraflar için herkese açık URL’ler kullanması, pek çok kişiyi korkutuyor. Google cephesi ise platformun güvenli olduğunun altını ısrarla çiziyor.

İLGİLİ HABERLER