Teknoloji

Google Chirp ile Amazon Echo’ya yanıt verecek

Google Türkiye google fransa

google chirpGoogle bünyesindeki bir ürün ekibinin şirketin arama ve sesli asistan teknolojisinin entegre edileceği, Amazon Echo hoparlöre benzer bir ürün üzerinde çalıştığı söyleniyor. Kaynaklara göre, görüntü itibarıyla Google’ın cihazı görüntü itibarıyla OnHub kablosuz router’a benzeyecek. Henüz resmi bir ismi olmayan projenin şirket içinde “Chirp” kod adıyla anıldığı belirtiliyor.

Google Chirp konusundaki iddialara şu an için internet devi cephesinden bir yorum gelmedi. Mountain View merkezli şirketin Amazon Echo ile rekabet edecek, sesli asistan teknolojisine sahip bir hoparlör üzerinde çalıştığına dair iddialar daha önce gündeme gelmişti.

Kaynaklara göre, cihazın önümüzdeki hafta düzenlenecek Google I/O 2016 sırasında duyurulması pek muhtemel gözükmüyor. Cihazın 2016 içinde resmiyet kazanması ve satışa sunulması bekleniyor.

Ancak önümüzdeki hafta Chirp’in potansiyeli konusunda ilk bilgilere ulaşılması muhtemel gözüküyor. Google’ın I/O 2016 kapsamındaki açılış etkinliğinde sesli arama ve akıllı kişisel asistan gibi konseptlerin sanal gerçeklik ile birlikte önemli yer tutması bekleniyor.

Google, Android telefonlarda sesli asistan teknolojisinden uzun süredir faydalanıyor. Ancak şirket bu teknolojiyi giderek büyüyen ve hem kendisi hem de rakipleri için daha önemli hâle gelen akıllı ev pazarına yönlendirmiş değil. Google’ın geçtiğimiz yaz piyasaya sürdüğü OnHub router’ında ses tanıma özelliği bulunmuyor.

Amazon ise Echo hoparlörüyle bu yolculukta kendisine önemli bir avantaj sağladı. Analistlerin paylaştığı rakamlara göre, Amazon Echo satışları 3 milyona ulaşmış durumda.

Echo, kullanıcıların arama, dinleme ve alışveriş verilerini topladığı gibi, makinelerle nasıl konuştuklarını da dinliyor. Google’ın da benzer yetenekleri barındıran bir cihaza sahip olmaktan mutluluk duyacağını tahmin etmek pek de zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER