Teknoloji

Google Amazon Echo’ya rakip olacak bir ürün üstünde çalışıyor

Google Türkiye google fransa

google amazon echo

Amazon’un Echo hoparlöre gelen pozitif yorumlardan haberdar olmuşa ve etkilenmişe benzeyen Google yöneticileri, benzer bir ürün geliştirmek için kolları sıvadı. The Information’da yer alan habere göre, Google detayları gizli tutulan projesiyle ortaya Amazon Echo’ya rakip olacak bir ürün çıkaracak. Haberde ürünün olası fiyatı veya muhtemel çıkış tarihi konusunda da herhangi bir tahmin yer almıyor.

The Information’ın haberinde, Google’ın 2014’te satın aldığı Nest’in de projede yer almasının istendiği, ancak projeyi geliştiren ekibin bu talebi geri çevirdiği belirtiliyor. Nest’in ürün portföyünün Google tarafından satın alınmasından bu yana çok yavaş gelişmesinin ve Nest CEO’su Tony Fadell’in idaresinin bu isteksizlikteki temel kaynak olduğu dile getiriliyor.

Google Amazon Echo’ya benzer bir ürün çıkarmayı istemekte pek de haksız sayılmaz. Amazon’a büyük bir başarı kazandıran Echo, hem kullanıcılardan hem de eleştirmenlerden yüksek not almayı başarmıştı. Mountain View merkezli şirketin söz konusu ürünü mayıs ayındaki I/O geliştirici konferansında tanıtabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER