Eğlence

Geleceğe Dönüş’ün yıldızları Toyota’nın hidrojenli otomobili için ortamı hazırlıyor

Önümüzdeki çarşamba, yani 21 Ekim 2015, tabir-i cazise Geleceğe Dönüş Günü olarak kutlanacak. Serinin ikinci filminde Doktor Emmett Brown ve Marty McFly, 1985’ten tam olarak bu tarihe gitmişlerdi. Bu tarihin markalar için de ayrı bir şenlik havasında olacağı kesin. Çünkü filmin en güzel sahnelerinde AT&T, Mattel ve Nike gibi şirketlere ait füturistik ürünler boy gösteriyordu. Filmdeki gelecek resminde yer alan ürünlerden bazıları gerçeğe dönüşse de, büyük kısmı ile tanışmak henüz mümkün olmadı.

Yine de, Geleceğe Dönüş Günü şirketlere farklı reklam kampanyaları düzenlemek için önemli bir fırsat veriyor. Bu fırsatı değerlendiren ilk şirketlerden biri olan Toyota, şimdilik sadece kısa bir bölümünü yayınladığı reklam filminde Geleceğe Dönüş’ün yıldızları Michael J. Fox (Marty McFly) ve Christopher Lloyd’u (Doktor Emmett Brown) bir araya getiriyor. Bir restoranda oturan ikili, Geleceğe Dönüş 2’de gösterilen gelecek teknolojilerinden hangilerinin gerçeğe dönüştüğünü gösteriyor. 50 yaşına gelen Michael J. Fox’u erken yaşlarda yakalandığı Parkinson hastalığının nasıl eklediği bu reklam filminde açıkça görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Geleceğe Dönüş 2 ve 2015 tahminleri: Hangileri gerçek oldu?

Fox ve Lloyd, reklamda Toyota’nın hidrojenle çalışan otomobili Mirai için ortam hazırlıyor. Söz konusu otomobil kısa bir süre önce ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kısıtlı olarak satışa sunuldu. Mirai ve hidrojenle çalışan diğer otomobillerin başarısı için Toyota’nın ve diğer üreticilerin enerji şirketlerini ve devletleri, gerekli yakıt istasyonlarını kurmaya ikna etmeleri büyük önem taşıyor. Şu anda bir Toyota Mirai ile uzun yol katetmek pek kolay gözükmüyor.

Geleceğe Dönüş’ün iki yıldızı arasındaki sohbetin enerji şirketlerini hidrojen istasyonu kurmaya veya insanları Toyota Mirai satın almaya ikna etmesi pek olası gözükmüyor. Ancak Toyota’nın bu tarz kampanyalara büyük para akıtmak için oldukça geçerli bir nedeni bulunuyor. Şirket, 2050’ye kadar elektrikli ve hidrojen yakıtlı otomobillerin önünü açmak için yoğun bir çalışma sergileyeceğini açıklamıştı. Geleceğe Dönüş yıldızlarının boy gösterdiği Toyota reklam filminin tamamı 21 Ekim 2015’te yayınlanacak.

İLGİLİ HABERLER