Eğlence

Game of Thrones’un sekizinci sezonu sadece altı bölümden oluşacak

game of thrones sekizinci sezon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

game of thrones sekizinci sezonGame of Thrones’un sekizinci ve final sezonu şimdiye kadarki en kısa sezon olacak. Dizinin yapımcıları David Benioff ve Dan Weiss, dün ABD’nin Austin şehrinde düzenlenen SXSW etkinliğinde gerçekleştirdikleri konuşmalarında sekizinci sezonun sadece altı bölümden oluşacağını doğruladı.

Benioff ve Weiss şu anda dizinin final sezonunun senaryo taslağını çıkarma sürecinde olduklarını, 140 sayfanın buz ve ateşin başrolde olduğu TV efsanesinin nasıl sonlanacağını belirleyeceğini söylediler.

Yazma sürecinin nasıl gittiğiyle ilgili olarak Weiss ve Benioff, yazma yükünü diğer iki yazar ile paylaştıklarını kaydettiler. Benioff, Dave Hill’in sezonun ilk bölümünü yazacağını, Brian Cogman’ın da ikinci bölümü üstleneceğini, geri kalan diğer dört bölümü de kendilerinin yazacağını kaydetti. Bu dört bölüm de iki senarist arasında paylaşılacak. Benioff, normalde bölümleri paylaşmanın iki dakika sürdüğünü, ancak bu sefer karşılıklı olarak gerçekleşen 18 yazışmanın ardından iş bölümünü yaptıklarını söyledi. Bunu dizi için son kez yaptıklarını fark ettiklerini, bu nedenle biraz daha detaycı davrandıklarını belirtti.

Panelin ev sahipliğini ise Stark kardeşleri Arya ve Sansa’yı oynayan, sırasıyla Maisie Williams ve Sophie Turner tarafından gerçekleştirildi. Bu durum Benioff’a ortama biraz daha espri katma imkanı tanıdı. Yazar, Sansa’yı öldürenin belli olacağı yarıyı kimin alacağı konusunda da tartışma yaşadıklarını söyledi. Ayrıca Sansa’yı her ikisinin de çok öldürmek istediğini ekleyerek şakayı devam ettirdi. Bu arada Benioff, İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Ed Sheeran’ın da yedinci sezonda boy göstereceğini doğruladı. Bu durum, Sheeran’ın bir hayranı olan Williams için ayrıca sürpriz oldu.

Game of Thrones’un yedinci sezonu da diğerlerinden daha kısa olacak, ancak sekiz bölümle son sezondan biraz daha uzun olması bekleniyor. Serinin yedinci sezon bölümleri 16 Temmuzdan itibaren HBO’da yayınlanmaya başlayacak. ABD ile aynı anda Türkiye televizyonlarında da gösterime girmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER