Teknoloji

Galaxy S ve Galaxy Tab’in Ice Cream Sandwich alıp almayacağı gözden geçiriliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un Galaxy S ve Galaxy Tab cihazları için Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesi sunmayacağına dair haber bu cihaz sahipleri tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bu haftayla birlikte ortaya çıkan yeni gelişmeler Galaxy S ve Tab sahiplerini umutlandıracak cinsten. AJNews tarafından geçilen habere göre Samsung, TouchWiz kullanıcı arayüzünün yeni işletim sistemine geçişte sorun çıkardığını kabul etmekle birlikte söz konusu güncellemeyi her halükârda sunmayı planlıyor. Bu durumda Galaxy S ve Tab’in gelecek yılın sonlarına kadar Ice Cream Sandwich güncellemesini alması mümkün olabilir.

Samsung Galaxy S ve Galaxy Tab’in barındırdığı donanım bileşenlerinin günümüzün şartlarında değerlendirildiğinde çok da üst seviye olduğunu söylemek zor, ne de olsa geçen yılın cihazları. Sahip oldukları teknik özellikler şu anda orta seviye Android cihazlarında yer alıyor. Aslına bakarsanız Google, Gingerbread’i çalıştıran her cihazın Ice Cream Sandwich’i çalıştırabileceğini söylüyor. Ancak söz konusu cihazlarda yer alan TouchWiz sistem kaynaklarının fazladan kullanılmasına, sistem belleğinin çalışan ek uygulama ve bileşenlerle daha fazla işgâl edilmesine neden oluyor. İşte bu durum Samsung’u düşündürüyor.

Belki Samsung da HTC’nin Desire’ı güncellerken gittiği yolu tercih edebilir ve bu cihazlara TouchWiz barındırmayan, çıplak bir Ice Cream Sandwich ROM’u sunabilir. Ancak bu durum da Samsung’un politikasına, prensiplerine ne kadar uygun düşer, orası tartışılır. Samsung’un açıklamalarını beklemekte var, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İlgili – AJNews

İLGİLİ HABERLER