Teknoloji

FBI iPhone kilidini açma yöntemini Apple ile paylaşmayacak

FBI iPhone kilidini açma yöntemini Apple ile paylaşmayacak

fbi iphoneFBI, San Bernardino saldırısı zanlısı Syed Farook’a ait iPhone 5c’nin güvenliğini aşma yöntemini Apple ile paylaşmayacağını açıkladı. Reuters’ın haberine göre, FBI’ın kullandığı yöntemin tüm hakları ilgili yöntemi geliştiren ve gerekli açığı ortaya çıkaran “gri şapkalı” bilgisayar korsanlarına ait. FBI çalışanlarının hangi açıktan faydalanıldığını veya aracın nasıl işlediğini bilmiyor olabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

FBI’ın iPhone kilidini bir grup bilgisayar korsanının yardımıyla aştığı bilgisi, kısa süre önce ortaya çıkmıştı. ABD dışında bulunan söz konusu korsanların daha önce de ABD hükümetiyle iş yaptığı bilgisi Reuters’in haberinde verilirken, iPhone kilidini aşmak için kullanılan yöntem için korsanlara tek seferlik bir ödeme yapıldığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta bir gizlilik konferansında konuşan FBI Direktörü James B. Comey, iPhone kilidini aşmak için kullanılan yöntemi Apple’a verip vermemeyi değerlendirdiklerini söylemişti.

FBI iPhone güvenliğini aşmak için kullandığı yöntemi Apple ile paylaşamayacak olsa da, Amerikan hükümetinin benzer güvenlik açıklarının yönetimi için uyguladığı bir prosedür bulunuyor. Söz konusu prosedür, “Açık Varlıkları Süreci” adını taşıyor. Bu süreçte çeşitli güvenlik kurumları, açıkların yönetiminin nasıl gerçekleşeceğine karar vermeye çalışıyor. Açıkların ilgili şirketlerle paylaşılıp paylaşılmayacağı da bu sürecin sonunda karalaştırılıyor. Ancak bu süreç özel şirket ve topluluklar tarafından keşfedilen açıkları kapsamıyor. Dolayısıyla devletin Apple’a gerekli bilgiyi vermesi için uyguladığı süreçte bazı değişiklikler gerçekleştirmesi gerekiyor. ABD hükümetinin bu yönde bir adım atması ise pek muhtemel gözükmüyor.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

GIGABYTE M27UP, 4K 160 Hz ve Full HD 320 Hz seçenekleriyle 16.599 TL
GIGABYTE M27UP, 4K 160 Hz ve Full HD 320 Hz seçenekleriyle 16.599 TL
Satın Al
TP-Link Tapo C250, 4K iç mekân kamerası 1.799 TL
TP-Link Tapo C250, 4K iç mekân kamerası 1.799 TL
Satın Al
Aula F75, kablosuz mekanik klavye 2.979 TL
Aula F75, kablosuz mekanik klavye 2.979 TL
Satın Al
Spigen Audio TWS S10, aktif gürültü engelleme ile 799 TL
Spigen Audio TWS S10, aktif gürültü engelleme ile 799 TL
Satın Al
Razer Kraken V3 X USB, 285 gramlık oyuncu kulaklığı 2.340 TL
Razer Kraken V3 X USB, 285 gramlık oyuncu kulaklığı 2.340 TL
Satın Al
Belkin 65 W USB-C adaptör, telefon ve dizüstü şarjı için 764 TL
Belkin 65 W USB-C adaptör, telefon ve dizüstü şarjı için 764 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl