Teknoloji

Facebook yeni bir Instant Articles dalgası için hazırlanıyor

facebook-instant-articles-260615

Facebook, “Instant Articles” adını verdiği haber kuruluşlarının içeriklerini doğrudan Haber Kaynağına taşıyan özelliği geçtiğimiz ay iOS uygulamasına getirmişti. Ancak ilk hengâmenin ardından uygulama kapsamında yayınlanan haberlerin sayısında ciddi bir azalma görülmüştü. Ancak bu durgunluk dönemi de yakında son bulacak gibi gözüküyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Facebook’un yayıncı partnerleri Instant Articles kapsamında yayınladıkları haberlerin sayısını artırmaya hazırlanıyor. The New York Times’ın yeni format üzerinden günde 30’a yakın haber yayınlamaya hazır olduğu belirtilirken, Facebook yeni Instant Articles yayınlarının yakında başlayacağını doğruladı.

NBC News’in de Facebook Instant Articles ile, The New York Times gibi, günde 30’a yakın haber paylaşmayı planlıyor. BuzzFeed ve The Atlantic gibi içerik ortaklarının da mümkün olduğunca çok sayıda haberi Facebook üzerinden paylaşması bekleniyor. Şu an için sadece Facebook’un iPhone uygulamasında ve belli ülkelerde gösterilen Instant Articles içeriklerinde, haber metnine ek olarak kısa videolar da bulunuyor.

İçlerinde Instant Articles’ı destekleyenlerin de bulunduğu bazı haber kuruluşları, Facebook’un haber dağıtıcısı olmasına yönelik şüphelerini programın duyurulmasıyla birlikte paylaşmıştı. Ancak deneme süresinin ardından bu kaygılar da ortadan kalkmışa benziyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Facebook’un Instant Articles’taki içerik ortakları paylaşıma başlamak için sosyal paylaşım sitesinin işaretini bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER