Manşetler

Facebook’un yeni arkadaş ikonlarında kadın ön plana çıkıyor

facebook-arkadas-ikon-080715

Geçtiğimiz hafta logosunda küçük bir tasarım değişikliğine giden Facebook, şimdi de arkadaş ikonlarını yeniliyor. Facebook’un tasarım müdürü Caitlin Winner, yeni ikonları Medium üzerinden paylaştığı bir yazıyla duyurdu. Sosyal ağın ikonlarında kadını ön plana çıkardığını söyleyen Winner; eski Facebook ikonlarında erkek karakterin asimetrik olduğunu, kadının omuzunda ise bir çip bulunduğunu belirtti.

Kadınlara özel bir okulda eğitim görmüş bir kadın olarak eski ikondaki sembolizmi rahatlıkla fark edebildiğini söyleyen Facebook’un tasarım müdürü, eski ikonlarda kadının erkeğin gölgesi gibi gösterildiğini dile getirdi. İlk fikrinin ikili bir siluet çizmek olduğunu dile getiren Winner, aynı boyutta iki insan kullanmayı planladığını ve kimin önde olduğunun anlaşılamayacağını belirtti. Daha sonra bu yaklaşımını değiştirdiğini söyleyen Winner, ikonun iki başlı mitolojik bir yaratık gibi gözükmemesi için kadını biraz öne çıkarttığını dile getirdi.

facebook-grup-arkadas-ikon-080715

Facebook’un kadın ikonunun Darth Vader’ı hatırlatan siluetinde de küçük düzenlemeler yaptı ve ikonun daha dört başı mamur bir kadın gibi gözükmesini sağladı. Sosyal paylaşım sitesinin grup arkadaşları ikonunda da kadınlar ön plana çıkarılıyor. Proje süresinde tüm ikonları sorguladığını söyleyen Winner, sembolizm konusunda tetikte davrandığını dile getirdi. Facebook’un yeni arkadaş ikonları şu an için sadece mobil uygulamalarda görülebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER