Manşetler

Facebook’un yeni logosu eskisinden daha sıradan gözüküyor

facebook yalan haber

facebook-logo-010715

Facebook etkileyici rekorlara ve başarıların altına imza atsa da, sosyal ağın logosu sadeliğini korumuştu. Söz konusu korumacı tavrını bir kenara bırakan şirket, logosunun görünümünde değişikliğe gitmeye karar verdi. Köklü bir logo tasarımı değişikliği yapmayan sosyal paylaşım sitesi, “Facebook” yazısı için eskisine kıyasla daha az çarpıcı bir yazı tipi kullanacak.

Çift katlı bir tasarımdan tek katlı tasarıma geçiş yapılması logodaki en somut değişiklik olarak göze çarparken, yeni logo tasarımında daha fazla beyaz boşluk ve daha ince bir harfleme yapıldığı görülüyor. Şirketin böylelikle logo üstündeki yazıyı düşük çözünürlüklü mobil cihazlarda daha okunur kılmayı amaçladığı düşünülüyor.

facebook-yeni-logo-detay-010715

Brand New sitesine konuşan Facebook’tan Josh Higgins, logoyu daha dost canlısı ve cana yakın bir görünüme kavuşturmak adına logoyu modernleştirmeyi istediklerini belirtti. Logo tasarımını elden geçirirken farklı seçeneklerin gözden geçirildiğini söyleyen Higgins, eski yazı tipinden fazla uzaklaşmama kararı aldıklarını ve yeni harf karakterini de eski yazı tipinin etrafında oluşturduklarını dile getirdi. Facebook’un yeni logosu, yakında Facebook’un çeşitli siteleri ve uygulamalarında boy göstermeye başlayacak. Şirket F harfi taşıyan ikonundaysa bir tasarım değişikliği yapmayacak.

Facebook’un tasarımcılarından Christophe Tazuiet de kişisel Twitter hesabından Facebook’un yeni logo tasarımını paylaştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER