Eğlence

Kullanıcılar Facebook Live yayınlarından bildirimle haberdar olabilecek

facebook-live-abonelik-yayin-111115

Facebook, geçtiğimiz ağustos ayında ünlüler için hazırladığı Mentions uygulamasının altında Live for Mentions isimli bir canlı yayın özelliğini devreye sokmuştu. Söz konusu özellik, Facebook’ta onaylanmış profile sahip kişilere sosyal paylaşım sitesi üzerinden canlı yayın yapma imkanı sağlamıştı.

“Ünlülere özel bir Periscope” niteliği taşıyan Facebook Live, şu an için ünlülere özel kalmaya devam edecek. Ancak Facebook, tüm kullanıcılarının Facebook Live yayınlarından haberdar olabilmesi için yeni bir özelliği devreye soktu.

Ünlülerin Facebook Live yayınlarının sağ üst köşesine bir “Abone Ol” butonu yerleştiren Facebook, kullanıcılarının o ünlünün daha sonraki yayınlarından bildirim aracılığıyla haberdar olmasını mümkün kılıyor. Bu özelliğin en baştan Facebook Live kapsamında sunulmuş olması kulağa daha mantıklı gelse de, rötarlı da olsa eklenmesi Facebook Live yayınlarının geniş kitlelerle buluşmasını kolaylaştıracaktır.

Facebook, halihazırda Periscope ile doğrudan rekabete girme konusunda işleri biraz ağırdan alıyor. Sosyal paylaşım sitesinin şu anki öncelikli amacı, popüler kullanıcılarının hayatlarını daha fazla kişiyle paylaşmalarına yardımcı olmak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER