Eğlence

Facebook ünlüler için Live for Mentions canlı yayın aracı sunuyor

facebook-live-for-mentions-060815

Meerkat uygulamasının çıkışı, hemen ardından Twitter’ın da Periscope’u yayınlamasıyla birlikte sosyal medyada canlı yayın furyası yaşanıyor. Facebook da bu furyaya kayıtsız kalmıyor ve Live for Mentions özelliğiyle buna dahil oluyor.

Ne var ki, Facebook Mentions uygulaması altından sunulan Live özelliğine sadece ünlüler erişebiliyor. Ünlü kişiler Live for Mentions ile hayranlarına canlı video yayınlarıyla seslenebilecek. Kullanıcılar takip ettikleri ünlülerin Live videolarını izleyebilecek, videolara yorum yapabilmenin yanı sıra içeriği beğenip paylaşabilecek. Ünlüler de canlı yayınlarının ne kadar izlendiğini görme fırsatına sahip olacak.

Facebook’un Live for Mentions özelliğinin diğerlerinden farkı, canlı yayınların arşivlenmesi ve ünlülerin Facebook sayfaları üzerinden sonradan da izlenebilir olması. Böylelikle canlı yayını kaçıran hayranlar istedikleri zaman bu canlı yayını tekrar izleme fırsatına sahip olacak.

Facebook yeni canlı yayın özelliğini aralarında Dwayne “The Rock” Johnson, Serena Williams, Luke Bryan, Ricardo Kaka, Ashley Tisdale, Lester Holt, Martha Stewart, and Michael Bublé’nin bulunduğu ünlülerle test ediyor.

Facebook Mentions uygulaması şu an için sadece iOS platformunda bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER