Teknoloji

Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü ABD’de ilk kez aktive edildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook güvenlik durumu kontrolüFacebook Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğini ABD’de ilk kez aktif hâle getirmek zorunda kaldı. Sosyal paylaşım sitesi, ABD’nin Orlando şehrindeki Pulse isimli gece kulübünde gerçekleşen ve 50 kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırının ardından Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğini devreye soktu. Sosyal paylaşım sitesi, böylelikle kulüpte bulunanların ailelerini ve arkadaşlarını durumlarından hızlı biçimden haberdar etmelerine yardımcı oldu.

Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğini 2014’ün sonlarına doğru insanların doğal afetlerin ardından kullanmaları amacıyla geliştirmişti. Ne yazık ki, dünyanın dört bir yanında gerçekleşen kanlı terör eylemleri de Facebook’un aracının kullanım alanları arasına girdi.

İlk olarak geçtiğimiz kasım ayında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen ve 100’ü aşkın kişinin ölümüne yol açan saldırıların ardından devreye sokulan Güvenlik Durumu Kontrolü aracı, birkaç gün sonra Nijerya’da gerçekleşen terör eyleminin ardından yine kullanıma sunulmuştu. Ülkemizin başkenti Ankara’da gerçekleşen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği kanlı terör saldırısının ardından da Güvenlik Durumu Kontrolü aracı devreye sokulmuştu.

Facebook’un söz konusu aracı terör eylemlerinin ardından kullanmaya Paris saldırısıyla birlikte başlaması bazı eleştirilere yol açmıştı. Sosyal paylaşım sitesi, bu konuda gelen eleştirilere de bir blog yazısıyla yanıt vermişti. Doğal afetler sonrası kullanım için geliştirilen bir aracın terör eylemleri sonrasında da kullanılması, dünyanın nereye gittiği konusunda bir kez daha fikir yürütmeyi mümkün hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER