Manşetler

Facebook Paris terör saldırıları sonrasında Güvenlik Durumu Kontrolü aracını açtı

facebook-paris-guvenlik-141115

Facebook Paris’teki kullanıcılarının, cuma gecesi meydana gelen ve onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan terör saldırılarının ardından durumlarını hızlı şekilde belirtebilmeleri için Güvenlik Durumu Kontrolü adlı aracını kullanıma geçirdi.

Güvenlik Durumu Kontrolü aracı etkilenen bölgedeki kullanıcılara otomatik olarak iyi durumda olup olmadıklarını belirtmeleri amacıyla bildirim gönderiyor. Kullanıcı “Evet, arkadaşlarıma haber ver” şeklindeki yazıya tıklatarak Facebook’taki arkadaşlarının haberdar olmasını sağlayabilir. İlgili kişinin Facebook arkadaşları da bu güvenlik durumu bildirisini bildirim hâlinde hızlı şekilde görme fırsatına sahip.

Ayrıca Paris dışında bulunan ve Paris’teki arkadaşlarının, yakınlarının iyi durumda olup olmadıklarını kontrol etmek isteyenler de Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü aracından yardım alabiliyor.

Facebook, kullanıcıların profillerinde listelediklerini, internet kullanımını gerçekleştirdikleri şehri ve eğer sosyal ağın Yakınlardaki Arkadaşlar özelliği aktifse en son konumunu kullanarak bir kullanıcının nerede olduğuna karar veriyor. Eğer Güvenlik Durumu Kontrolü bir kullanıcının konumunu yanlış işaretliyorsa, kullanıcılar başka bir yerde oldukları şeklinde işaretlemede de bulunabiliyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te farklı noktalarda, art arda düzenlenen silahlı ve bombalı saldırılarda 150 kişinin hayatını kaybettiği, 80’i ağır 200 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Fransız devlet yetkilileri Paris’te yaşayanları sokağa çıkmamaları konusunda uyardı. Facebook da acil durumlarda faaliyete geçirdiği Güvenlik Durumu Kontrolü aracıyla Paris’te bulunanların yakınlarına durumlarını hızlı şekilde bildirimlerini sağlıyor.

Facebook konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bu gibi anlarda iletişimin hem olay yerindeki kişiler hem de onlardan haber bekleyen arkadaşları ve yakınları için kritik önemde olduğunu kaydetti.

Ayrıca Parisliler olay sonrasında bilgi almak ve duygularını belirtmek için Twitter’ı da yoğun şekilde kullanıyor. “PorteOuverte” yani “kapı açık” anlamına gelen konu etiketi altında Paris’teki Twitter kullanıcıları güvenlik amacıyla sığınacak yer arayanlar için adreslerini veriyor.

İLGİLİ HABERLER