Teknoloji

Dropbox iPhone uygulaması iOS 9 için yenilendi

Dropbox-iOS-9-170915

Dropbox’ın iPhone uygulaması için yayınladığı son güncelleme, uygulamayı 16 Eylül itibarıyla yayınlanan iOS 9 ve Apple’ın en yeni akıllı telefonları iPhone 6s ile iPhone 6s Plus için hazır hâle getiriyor. Güncelleme ile Dropbox geçmiş sürümlerde bulunmayan pek çok özellik kazanıyor. Daha basit bir kullanıma kavuşan uygulama, genel anlamda çok daha iyi bir deneyim sunuyor. Klasör veya dosyaların yanında bulunan aşağı oka dokunulduğunda bir aksiyon menüsünün ortaya çıkması, deneyimi geliştiren unsurlar arasında bulunuyor.

Dropbox iPhone uygulaması için yayınlanan son güncelleme, bazı isim değişikliklerini de hayata geçiriyor. Örneğin, ”Favoriler” etiketi bundan böyle ”Çevrim Dışı Dosyalar” adını taşıyacak. Bu etiketi taşıyan dosyalara çevrim dışı sekmesi üzerinden ulaşılabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iOS 9 İncelemesi

Cihazını iOS 9’a yükseltmiş olanlar, eski sürümlerdeki kullanıcıların görmeyeceği bazı özelliklerden de faydalanabilecek. Örneğin, Dropbox dosyalarına iOS 9 işletim sistemli cihazda yapılacak Spotlight aramasıyla erişilebilecek. Erişilen dosya doğrudan Dropbox uygulaması içinde açılacak. iOS 9’da bir Dropbox bağlantısına tıklandığında da ilgili sayfa doğrudan Dropbox uygulaması içinde açılacak.

Dropbox iPhone uygulaması için yayınlanan güncelleme, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus sahiplerinin 3D Touch özelliğinden yararlanmasını mümkün kılıyor. Dropbox uygulamasının ikonuna dokunulduğunda ortaya bir açılan menü çıkıyor ve kullanıcılar bazı aksiyonları hızlı biçimde gerçekleştirebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER