Teknoloji

Asus imzalı Chromebook’ların 2013’ün sonunda satışa sunulacağı söyleniyor

google chromebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Digitimes tarafından yayınlanan habere göre, Asus 2013’ün sonu itibarıyla Chromebook pazarına girerek daha fazla kullanıcı çekmeyi ve böylelikle bilgisayar sevkiyatlarını artırmayı hedefliyor. Yılın üçüncü çeyreğinde dizüstü bilgisayar talebinin düşmesi üzerine farklı seçenekleri değerlendirmeye alan şirketin özellikle eğitim sektöründeki kullanıcıları yakalamayı amaçladığı belirtildi. Yılın üçüncü çeyreği okulların açıldığı dönem olması nedeniyle genelde bilgisayar satışlarının yükseldiği bir dönem olsa da, Asus için bu dönemdeki talebin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre düşüş gösterdiği ifade edildi.

chromebook-logo-160813

Digitimes’ın Chromebook ile ilgili söylentiler konusunda sicil kaydının pek de parlak olmadığını belirtmekte fayda var. Site daha önce de Acer ve Asus’un bu yılın üçüncü veya dördüncü çeyreğinde Chromebook’larını piyasaya sürebileceğini iddia etmişti. Acer Başkanı Jim Wong’un Chromebook ve tablet üretimine odaklanacaklarına dair açıklaması DigiTimes’ı kısmen doğrulasa da, Wong bu işlem için belirli bir zaman dilimi vermemişti.

Chromebook’u benimseme konusunda çekingen bir tutum izleyen Asus’un fikri sevkiyatlardaki düşüşün ardından değişmişe benziyor. Chromebook’a olan talebin zayıflığı Asus’un bu ürünle yakalayacağı olası bir sevkiyat artışını çok daha kıymetli hale getiriyor.

İlgili >> DigiTimes

İLGİLİ HABERLER