Teknoloji

Acer daha fazla Chromebook ve Android ürününün işaretini verdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pazardaki odağını dizüstü bilgisayarlardan mobil cihazlara kaydırmak isteyen Acer, bu doğrultuda Microsoft tabanlı ürünlerin üretimini azaltarak Chromebook ve Android cihaz üretimini genişletmeyi planlıyor. Dünyanın en büyük dördüncü PC üreticisi konumundaki Acer, 2013’ün ikinci çeyreğinde düşen satışlar ve artan harcamalar nedeniyle zarar açıklamıştı.

acer-c7-chromebook

Oluşan bu tablonun ardından yatrımcılara seskenen şirketin başkanı Jim Wong, yeniden toparlama ve zamana uygun hareket etmek için şirketin ürün stratejisinde ve yol haritasında değişikliğe gideceklerini dile getirmişti. The Wall Street Journal’a konuşan Wong, Windows dışı iş sahasını mümkün olduğunca hızlı bir biçimde geliştirmek istediklerini belirtti. Android’in akıllı telefon ve tablet pazarındaki popülaritesine dikkat çeken Acer Başkanı, Chromebook için de yeni bir pazar gördüğünü sözlerine ekledi.

Tüketicilerin PC satın alma konusunda çekingen davrandıklarının altını çizen Wong, yatırımcılara Windows cephesinin tüketicilerinin güvenini yeniden kazanması gerektiğini ifade etti. Wong PC pazarı için tünelin sonunda bir ışık görmediğini ve mevcut tablo içinde öncelikli olarak pazar paylarını korumaları gerektiğini, daha sonra da akıllı telefon ve tablet pazarında doğru hamlelerle geleceğe hazır hale gelebileceklerini belirtti. Şirket bu hedef doğrultusunda 3.5 inç’lik bir ekrana sahip Liquid ZX isimli akıllı telefonunu önümüzdeki dönemde piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER