Eğlence

Apple uygulamalar hakkında bir TV programı hazırlayacak

apple uygulamalar

Apple’ın orijinal TV programı prodüksiyonuna başlayacağına dair haberler, son dönemde daha yüksek sesle dillendiriliyor. Görünen o ki, şirket orijinal içerik hazırlama sürecinde de ana yeteneklerinden fazla uzaklaşmayacak. Apple’dan yapılan açıklamada, şirketin TV yapımcıları Ben Silverman ve Howard T. Owens ve müzisyen Will.i.am ile uygulama ekonomisi üzerine bir TV programı hazırlayacağı belirtildi.

Apple uygulamalar hakkında bir TV programı hazırlayarak, kendisine ekonomik anlamda büyük güç sağlayan bir ekosistemin daha iyi biçimde anlaşılmasına katkı sağlayacak gibi gözüküyor. Ortaya çıkacak programı ise geliştiricilerin hayatını çok eğlenceli gösteren bir sit-com’dan ziyade bir belgesel niteliği taşıyacak. Apple, Vice ile birlikte hazırladığı ve dünya genelindeki yerel müzik kültürlerini inceleyen altı bölümlük belgeseli de Apple Music üzerinden yayınlıyor.

The New York Times’a konuşan Apple’ın internet yazılımı ve servislerden sorumlu başkan yardımcısı Eddy Cue, uygulamalarla ilgili bir program hazırlama fikrinin Ben Silverman tarafından Apple’a sunulduğunu belirtti. Will.i.am’in programla nasıl bir ilişkisinin olacağı şu an için bilinmezken, ünlü müzisyenin teknolojiyle yakından ilgilendiği oldukça iyi biçimde biliniyor. Piyasaya kendi adını taşıyan akıllı saatler çıkaran Will.i.am, The Cleveland Show ve Rio 2 gibi animasyon işlerine de sesiyle destek vermişti.

Apple’dan programın prodüksiyon takvimine ilişkin olarak bilgi verilmezken, programın ne zaman ve nerede yayınlanacağı konusunda da bir ipucu paylaşılmadı. Cue’nin Apple’ın yakın zamanda bir prodüksiyon şirketine dönüşmeyeceğini vurguladı. Cue’nin bu vurgusu, şirketin Dr. Dre’nin boy göstereceği bir dizi çekeceği dedikodularını bastıracak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER