Teknoloji

Android fanatikleri Apple’ın Move to iOS uygulamasını sabote ediyor

move-to-ios-android-170615

Apple’ın hazırladığı ilk Android uygulaması olan ”Move to iOS”, Android hayranlarının acımasız yorumlarına maruz kalıyor. 16 Eylül itibarıyla Google Play Store’a giriş yapan uygulamanın bu denli sert eleştirilerle ve acımasız yorumlarla karşılaşmasında, uygulamanın temel amacının insanların verilerini Android’den iOS’e taşımasına yardım etmek olması önemli bir rol oynuyor. Görünen o ki, Android hayranları ”Move to iOS” uygulamasının varlığını bir hakaret olarak algılıyor.

Apple’ın ”Move to iOS” uygulamasına hem Türkiye’den hem de dünya genelinden oldukça acımasız yorumlar geliyor. Bu yorumlara uygulamaya layık görülen bir yıldız da eşlik ediyor. Ancak bu yorumları yapanların uygulamayı kullanmadıklarını, sadece iOS ve Android arasındaki rekabette Android’in tarafında oldukları için bu yorumları yaptıklarını belirtmek gerekiyor.

Segun Omojokun isimli Android kullanıcısının ”Tüm Android yoldaşlarımı bu uygulamayı 1 yıldıza boğmaya ve bizim değerli platformumuzda bir daha görülmemesini sağlamaya çağırıyorum.” sözleri tüm hikayeyi özetliyor. Uygulamaya gelen puanlar beş yıldız ve bir yıldız arasında gelip giderken, bir yıldızlı notların ağırlıkta olduğu görülüyor.

Jet C rumuzlu kullanıcının Move to iOS uygulamasını bir zaman tüneline benzetmesi ve Akshat Singh isimli kullanıcının ise ”Apple bir ülke olsa Kuzey Kore olurdu.” yorumunu yapması ise görenleri gülümsetiyor.

Türkiye’den gelen yorumlarda da benzer ifadeler, biraz daha fazla küfür eşliğinde, kullanılıyor. Move to iOS’a gelen sabotaj amaçlı yorumların ardından Apple’ın bir önlem alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER