Teknoloji

Apple MacBook Air ve Pro serilerindeki yenilikler yakında duyurulabilir

apple macbook air 13 inç

apple macbook air 13 inçApple, 7 Eylülde düzenleyeceği etkinliğin duyurusunu resmen yaptı. Söz konusu etkinliğin yıldızının yeni iPhone olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bu durum, şirketin daha kapsamlı bir yenileme hareketine mesafeli yaklaşacağı anlamına gelmiyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, şirket iMac masaüstü bilgisayarlarının, MacBok Air ve MacBook Pro dizüstü bilgisayarlarının yeni versiyonlarını da duyurmaya hazırlanıyor. Apple’ın listeye LG ile birlikte hazırladığı 5K bir monitörü de ekleyebileceği belirtiliyor. Apple’a yakın kaynaklara dayandırılan habere göre, şirket bu ürünlerden bazılarını 2016 sona ermeden piyasaya sürecek.

Apple’ın yeni bilgisayarlarını 7 Eylüldeki etkinliğinde tanıtmayacağı ve bunun için ekim ayında ayrı bir etkinlik düzenleyeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Şirket, ekim ayında genellikle yeni iPad modellerini görücüye çıkarırdı. Ancak Bloomberg’in haberine göre, Apple bu sonbaharda yeni bir iPad tanıtmayacak. Şirket bunun yerine iPad Pro’yu kullanıcıların gözünde daha cazip hâle getirecek yazılım özellikleri üzerine odaklanacak. Söz konusu özellikler arasında uygulamalar içine Apple Pencil ile dipnot yerleştirmek gibi yenilikler bulunuyor. Yeniliklerin önümüzdeki yılın başında yayınlanacak bir güncellemeyle kullanıcılara ulaştırılabileceği veya bir yıl sonra gelmesi öngörülen iOS 11 ile kullanıcılara sunulabileceği belirtiliyor.

Apple MacBook Air serisine USB-C girişi ekleniyor

Apple MacBook Air serisine, tıpkı geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan MacBook’ta olduğu gibi, USB-C girişi eklemeyi planlıyor. Yeni iMac’te de görüntü performansı açısından kayda değer bir iyileştirme yapılacağı söyleniyor. Şirketin masaüstü ve dizüstü bilgisayar serilerinde yapacağı değişiklikler hakkında konuşulanlar şu an için bunlarla sınırlı kalıyor. LG ile birlikte hazırlanan 5K monitörün ise sonlandırılan Thunderbolt ekranın yerini alabileceği söyleniyor.

En büyük değişikliğin ise MacBook Pro’da gerçekleştirileceği konuşuluyor. Dizüstü bilgisayarın daha düz bir klavye tasarımı sayesinde inceleştirileceği ve klavyede şirketin “Dinamik İşlev Hattı” olarak adlandırdığı özel bir OLED ekran bulunacağı söyleniyor. Yeni klavyeye dair haberler, bundan birkaç ay önce Apple ürünlerine dair isabetli öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo tarafından da gündeme taşınmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER