Manşetler

Apple kendi mobil operatör servisini oluşturacağı iddialarını yalanladı

apple

apple-store-akasya-fotograflar-00035

Apple’ın kendi sanal mobil operatör servisini kuracağına ilişkin dedikodular son günlerde ivme kazanmış ve Business Insider tarafından yayınlanan bir haberle birlikte bu ihtimal daha yüksek sesle konuşulur hâle gelmişti. Ancak Cupertino merkezli şirketten gelen yalanlama, bu iddianın doğru olmadığını net bir şekilde ortaya koyuyor. Apple tarafından CNBC’ye yapılan açıklamada şu an için bir sanal mobil operatör servisi oluşturma gibi bir planın bulunmadığının altı çizildi.

Business Insider’ın haberinde Apple’ın ABD’de kendi mobil operatmr servisini test etmeye başladığı, Avrupa’da ise gerekli görüşmeleri sonlandırmaya yaklaştığı iddia edilmişti. Haberde Apple’ın mobil operatör servisinin 5 yıldan önce faaliyete geçmesinin mümkün olmadığı da belirtilmişti.

Ancak Apple’ın açıklaması böyle bir projenin hiç varolmadığını ortaya koyuyor. Proje gerçek olsaydı, Apple’ın sessiz kalacağı ve dedikoduları üstü kapalı biçimde onaylayacağı düşünülüyor.

Apple kurucusu Steve Jobs, iPhone’un çıkış sürecinde Apple markalı bir mobil operatör servisi kurma fikrinin kendilerine ilginç geldiğini dile getirmişti. Şirket 2007’de de piyasaya sürdüğü iPhone için güvenilir yolu tercih etmiş ve geleneksel mobil operatörlerle birlikte hareket etmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER