DosyaManşetler

iPhone 6s: Apple’ın önemli gördüğü 10 yeni özellik

iphone-6s-230915

Apple’ın 9 Eylülde tanıttığı yeni akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, 25 Eylülde ilk ülke grubunda satışa sunulacak. Cupertino merkezli şirketin yeni cihazlarının incelemeleri yavaş yavaş yayınlanırken, Apple da kendi web sitesinde oluşturduğu iPhone 6s sayfasında bazı özellikleri ön plana çıkarıyor. Apple’ın ön plana çıkardığı özellikleri sizler için sıraladık.

3D Touch

Yeni iPhone’lar daima gözde bir özellikle birlikte gelir. Bu yılın modelleri iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için söz konusu özellik, 3D Touch teknolojisi oldu. Bu yeni teknoloji sayesinde telefonlar kullanıcının dokunma şiddetini algılayabilecek ve kullanıcılara farklı özellikler ve etkileşim yolları sunacak.

12 megapiksel fotoğraflar

Apple’a göre, ”Dünyanın en popüler kamerası artık her zamankinden daha gelişmiş”.

4K videolar

Yeni iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın 12 megapiksel arka kameraları aynı zamanda 4K çözünürlüğünde video kaydı yapabiliyor. Böylelikle iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, şirketin Ultra HD görüntü kaydedebilen ilk ürünleri olma unvanını kazanıyor.

Live Photos

Apple’ın iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile sunduğu kamera odaklı bir diğer yeni özellik ise kullanıcılar normal fotoğraf çekimi gerçekleştirirken, otomatik olarak canlı fotoğraf kaydı yapılabilmesi. Sesli ve küçük animasyonlar olan Live Photos, fotoğrafın öncesini, fotoğraf anını ve fotoğraf sonrasını gösteriyor.

Yeni A9 işlemci

iPhone 6s, şirketin kendi tasarımı olan 64-bit A9 işlemciyle birlikte geliyor. Bu işlemci bir zamanlar sadece masaüstü bilgisayarlarda görülen işlem hızının akıllı telefonlara taşıyor. İşlemci performansı A9 ile birlikte yüzde 70 oranında artarken, grafik performansındaki artış oranı yüzde 90’a çıkıyor.

Tasarım değişiklikleri

Apple, iPhone 6s’in görsel anlamda da iPhone 6’dan farklı olduğunu vurgulamak için cihazın kasasında 7000 Serisi alüminyum kullanıldığına dikkat çekiyor. Daha sağlam ekran camı ve yeni roze altın renk seçeneği de diğer tasarımsal değişiklikler arasında yer alıyor.

Daha iyi Touch ID

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın Home tuşunun altında bulunan yeni ve gelişmiş Touch ID tarayıcısı, geçtiğimiz yılki modellerde bulunan ve piyasanın en hızlısı olarak tanımlanan parmak izi tarayıcısından iki kat daha hızlı çalışıyor.

Daha hızlı LTE

LTE Advanced desteği, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın standart LTE’den iki kat daha hızlı veri hızlarını desteklediği anlamına geliyor.

Daha hızlı Wi-Fi

Apple’ın yeni iPhone’ları MIMO destekli 802.11a/b/g/n/ac Wi?Fi vericileri barındırıyor. Böylelikle kablosuz internet deneyimi de eskisine göre önemli ölçüde hızlanıyor.

iOS 9

Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 9, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın en dikkat çekici yönleri arasında yer alıyor. Mobil işletim sisteminin getirdiklerini iOS 9 incelememizde bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER