Teknoloji

Apple iPad Pro’yu beyzbol sahalarına taşıyor

apple ipad pro

Apple ve ABD Ulusal Beyzbol Ligi (MLB) arasında imzalanan uzun süreli anlaşma, şampiyonadaki her takıma yedek kulübesinde iPad kullanma fırsatı veriyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, takımlar Apple iPad Pro’nun 12.9 inç versiyonunu üstünde MLB logosu bulunan özel üretilmiş ve dayanıklı kılıflar eşliğinde kullanacak. Tabletlerde bulunacak MLB Dugout isimli özel bir uygulama ise antrenörlerin performans istatistiklerini ve eski maçlara ait videoları görmelerini ve atıcılar ile tutucuların birbirlerine karşı olan performanslarını analiz etmelerini mümkün kılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPad Pro İncelemesi

Apple ile MLB arasında yapılan anlaşma, Microsoft ile Ulusal Amerikan Futbolu Ligi (NFL) arasındaki Surface kullanım anlaşmasını hatırlatıyor. Ancak MLB takımları için iPad kullanımının opsiyonel, NFL takımları için Surface kullanımının ise zorunlu olduğunu belirtmek gerekiyor. MLB’de yedek kulübelerinde dizüstü bilgisayar, akıllı telefon ve tablet kullanımına ilişkin yasak, Apple ile yapılan anlaşmanın ardından kaldırıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPad Pro: Üç ayın ardından genel izlenimler

The Wall Street Journal’a konuşan MLB komiseri Rob Manfred, profesyonel beyzbol hayatına 25 yıl önce başladığını ve bu süreçteki en önemli değişimin “analizin ortaya çıkışı ve hakimiyet kurması” olduğunu belirtti. Manfred, analizle oyuncuların değerlendirilmesindeki kriterlerin ve seyircilerin oyuna bakışının değiştiğini sözlerine ekledi. Apple Başkan Yardımcısı Phil Schiller ise sadece eski moda klasörleri tabletlerle değiştirmek yetinmediklerini ve takımlara daha önce yapmalarının mümkün olmadığı yeni şeyler sunduklarını sözlerine ekledi. Taraflar arasındaki anlaşmanın finansal koşulları konusunda bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER