Teknoloji

ABI Research’e göre 2013’te 145 milyon tablet sevkiyatı gerçekleşecek

ABI Research’e göre 2013’te küresel tablet sevkiyatı önemli bir ivme kazanacak. Şirketin tahminlerine göre 2013’te 145 milyon tablet sevkiyatı gerçekleşecek. Gartner da 2013’te PC sevkiyatının düşeceği ve buna paralel olarak tablet sevkiyatının artacağı öngörüsünde bulunmuştu.

ipad-3-ipad-mini

Gartner tarafından yapılan araştırmada pek çok kullanıcının eski PC’lerini yenilerken bilgisayar yerine tabletleri tercih ettiği belirtilmişti. ABI Research 145 milyon sevkiyatın gerçekleşmesinde pazara yeni giren tabletlerin ve uygun fiyatlı seçeneklerin önemli rol oynayacağını ifade etti. Kurumsal tablet kullanımında da bir büyüme öngören şirket 2013’te gerçekleşecek toplam tablet sevkiyatının yüzde 19’unun kurumsal kullanıma yönelik olacağını tahmin ediyor. ABI bu süreçte daha çok PC üreticisinin kurumsal tablet üretimine başlayabileceğine de dikkat çekti.

ABI Research tarafından yayınlanan analizin en dikkat çekici noktalarından birisi de kurumsal tablet kullanımının itici gücü olarak daha önce iş yerinde mobil bir cihaz ya da bilgisayar kullanmamış çalışanların gösterilmesi. Kurumların tablet satın alırken bu çalışanlara öncelik vereceğini düşünen şirket, e-kitap okuyucu satışlarında yaşanan satışların baş sorumlusu olarak da tabletleri gösterdi.

İlgili >> ABI Research

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER