Gartner, bilgisayar pazarında 2012’nin dördüncü çeyreğinin nasıl geçtiğine ışık tutan rakamları yayınladı. 2012’nin dördüncü çeyreğinde küresel PC sevkiyatları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.9’luk bir düşüşle 90.3 milyona geriledi. Şirket, tabletlerin PC pazarını gözle görülür bir biçimde değiştirdiğine dikkat çekti.

Gartner, PC kullanıcılarının eski cihazlarını yenilemek yerine tablet almayı tercih ettiklerinin altını çizdi. Tüketim faaliyetlerinin tabletlere yoğunlaştığını belirten şirket, yaratıcı ve yönetimsel görevlerin ortak bilgisayarlar üzerinden yerine getirildiğini ifade etti. Gartner, hem PC hem de tablete sahip olanların istisna haline geleceğini öngörüyor. Şirkete göre evdeki ikinci bilgisayarlar da yerini tablete bırakacak. 2012’nin yılbaşı öncesi alışveriş döneminde bilgisayar fiyatlarında indirim yapıldığına dikkat çeken Gartner, bu durumun da satışlarda bir artışa yol açmadığını belirtti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple’dan Mac ve iPad modellerine küresel zam: Türkiye fiyatları da değişti

Oppo Reno 16 serisinin küresel tanıtım tarihi açıklandı

Xiaomi, Qi 50W standardını şekillendiren teknolojisini duyurdu

Vivo X500 Pro Max’te 144Hz ekran ve LPDDR6 RAM iddiası

Kompakt amiral gemisi Xiaomi 18’de 7200 mAh pil sürprizi
Windows 8’in yayınlanmasının da bilgisayar sevkiyatlarında gözle görülür bir etki yapmadığına dikkat çeken Gartner, yeni ürünlerin bu durumu değiştirebileceğini ifade etti. Gartner rakamlarına göre 2012’nin dördüncü çeyreğinde küresel PC sevkiyatlarında zirvede HP yer alırken; HP’yi sırasıyla Lenovo, Dell, Acer ve Asus takip ediyor.
İlgili >> Gartner
KÜÇÜK EV ALETLERİNDE FIRSATLAR
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


