Eğlence

Zynga’nın üç üst düzey yöneticisi söylentilere göre temmuz ayında istifa etti

Facebook’ta yayınladığı oyunlarla popüler olan Zynga’nın son dönemde mali bakımdan zor günler geçirdiği biliniyor. Bu ayın başında CEO’luk koltuğuna Don Mattrick’in oturduğu şirkette hareketlilik bununla sınırlı kalmışa benzemiyor. Bloomberg’in haberine göre, Mattrick’in CEO’luk koltuğuna oturmasının ardından Zynga’nın üç üst düzey yöneticisi istifa etti.

zynga-logo

Oyunlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı John Osvald, Şans Oyunları Birimi Başkan Yardımcısı Jesse Janosov ve Oyunlar Birimi Başkan Yardımcısı Nathan Etter’in şirketten ayrıldıkları belirtildi. Etter’in LinkedIn profilinde çalıştığı yer olarak Disney’in interaktif biriminin yazması da bu haberleri doğrular nitelikte.

2011’in sonunda halka arz sürecini başlatan Zynga için işler o tarihten bu yana pek yolunda gitmiyor. Bir dönem Facebook’taki en popüler oyunların altına imza atan şirket böylelikle halka arzdan 1 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi başarmıştı. Ancak daha sonra diğer oyun geliştiricilerinin arayı kapatmasıyla birlikte Zynga için gerileme dönemi başlamıştı. Bu dönemde şirketten ayrılan üst düzey yöneticiler ise kendi kurdukları şirketlerle Zynga’ya rakip olmuş durumda. Çiçeği burnunda CEO Mattrick’in bu gidişi tersine çevirip çeviremeyeceği şu an için bilinmese de, son istifalar yeniden toparlanma konusunda şirket içinde bir fikir birliği bulunmadığını gösteriyor.

İlgili >> Bloomberg

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER